Afbeelding
Foto:

Meet & greet met Margot Ros en Jeroen Kleijne

lezen n Op woensdag 20 juli (11.00 uur) komen Margot Ros (onder andere bekend van Toren C) en Jeroen Kleijne langs bij de Rijnlandse Boekhandel.

Ze maken een tour langs boekhandels om hun onlangs verschenen feelgood-roman 'Zeg maar Agaath' te promoten.

Belangstellenden kunnen een praatje komen maken en hun boek laten signeren.


Tenoonstellingen in de bibliotheek

kunst n In de Bibliotheek van Oegstgeest is van 1 juli tot 30 september werk te zien van Lenneke Carlier en Marjoleine Rinner.

Kunst is Lenneke Carlier met de paplepel ingegoten. Ze is een telg uit een groot gezin uit Rotterdam dat vele kunstenaars heeft voortgebracht.

De natuur met al zijn prachtige vormen, kleuren en texturen is een onuitputtelijke inspiratiebron voor haar werk. 

Lenneke wil de kijker meer bewust maken van zijn eigen leefomgeving. Een andere en intensievere waarneming van de dingen en mensen om je heen. Soms door ze te isoleren en soms door ze op een andere manier te presenteren.

In de vitrines is werk te zien, gemaakt van onder andere steen, klei en mal-gegoten en gefused glas.

sites.google.com/site/lennekecarlier


Van kinds af aan schildert en tekent Marjoleine Rinner al; het is een manier om emoties en herinneringen een plek te geven.

In de loop der jaren is haar werk veranderd van realistisch naar meer abstract en intuïtief. Marjoleine laat de interpretatie en beleving over aan degene die ernaar kijkt. Een naam of omschrijving is daaraan ondergeschikt.

De collages van planten en boeketten zijn voortgekomen uit hergebruik van eigen werk: werken met olieverf in haar kleine atelier ging niet, knippen en plakken wel. Veel op papier geschilderd werk kreeg zo een nieuwe bestemming.

www.marjoleinerinner.nl

Afbeelding