Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Informeel afscheid wethouders

Op dinsdag 5 juli werd in een informele setting op het gemeentehuis afscheid genomen van de wethouders Matthijs Huizing (VVD), Peter Glasbeek (Progressief Oegstgeest) en Jan Nieuwenhuis (CDA).

Matthijs Huizing verruilt het wethouderschap voor de rol van oppositieleider. Als fractievoorzitter van de VVD zal hij het nieuwe college gaan controleren. Hij wil constructief oppositie gaan voeren. “Alleen maar roepen dat het niet goed is, daar schiet niemand iets mee op.”

CDA’er Jan Nieuwenhuis, die voor de tweede maal met pensioen gaat, toont geen sporen van vermoeidheid en had best nog even door gekund. Hij krijgt nu tijd voor nieuwe dingen. Zo past hij twee dagen per week op zijn kleinkinderen. Hij zal de vergaderingen blijven volgen. “Ik ben toch wel nieuwsgierig hoe het met sommige dossiers gaat,” vertelt hij tegen Sleutelstad.nl

Leiderdorper Peter Glasbeek kon niet altijd soepel schakelen met de gemeenteraad, en binnen de coalitie waren er de nodige spanningen. "Dat maakte het werk niet echt heel aangenaam. Het heeft zonder meer bijgedragen aan de pensioengewenning,” aldus Glasbeek tegen Sleutelstad.

"Ik ben jullie dankbaar voor je enorme inzet", aldus burgemeester Emile Jaensch in zijn speech. 
| Foto's Willemien Timmers

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding