Krant op vakantie

Zomerrooster n De Oegstgeester Courant komt in de vakantieperiode uit volgens een zomerrooster. Dat betekent dat in week 29 (20 juli) en week 31 (3 augustus) de krant op vakantie is. Hou daar rekening mee bij het inzenden van aankondigingen en andere kopij. Teksten en foto’s voor de krant van 13 juli moeten uiterlijk maandag 11 juli om 10.00 uur in bezit van de redactie zijn, voor de krant van 27 juli is dat maandag 25 juli om 10.00 uur.


ZomerKunstWeek

creëren n Het KunstKasteel organiseert van 11 tot en met 15 juli de jaarlijkse ZomerKunstWeek: elke middag van 13.30 tot 17.30 uur. Deze week heeft tot doel jonge kinderen (vanaf 6 jaar) op een actieve manier in contact te brengen met beeldende kunst.

Elke middag leren kinderen veel over het werk van de geselecteerde kunstenaars. Ze bekijken foto’s van hun werk en kruipen daarna ‘inde huid van’ die kunstenaar en maken een kunstwerk in die stijl. Dat wil zeggen: een kunstwerk alsof je bijvoorbeeld Picasso bent, Giacometti of Keith Haring. Leren door kijken en doen met ruimte voor eigen inbreng. Maken. Niet namaken. Opvallend is dat kinderen zelfs na jaren de namen en de werken van de kunstenaars nog kennen en herkennen.

Niet alleen staat dagelijks een kunstenaar centraal, ook de gekozen werkvorm varieert: maak je vandaag een schilderij, dan werk je morgen bijvoorbeeld met klei of steen.

Op vrijdag 15 juli om 17.00 uur vindt de feestelijke opening plaats van de expositie van de in deze week gemaakte kunstwerken en brengen een toost uit op de jonge kunstenaars. Iedereen is hiervoor welkom.

De ZomerKunstWeek is bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar, voor één middag, een aantal middagen of voor de hele week.

Het KunstKasteel is gelegen aan de Rhijngeesterstraatweg 191, áchter het Huis Ampijoloe. www.kunstkasteel.com.


Auto bekrast

politie n Op het parkeerterrein bij het zwembad Poelmeer aan de Lange Voort is een geparkeerde een Mitsubishi Outlander bekrast. Tussen donderdag 30 juni, 18.00 uur en vrijdag 1 juli 1.00 uur heeft iemand rondom op deze auto krassen gemaakt, en de kentekenplaat gestolen. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844.