Jeroen Tillekens wordt gefeliciteerd als scheidsrechter van het jaar bij voetbalclub FC Oegstgeest.
Jeroen Tillekens wordt gefeliciteerd als scheidsrechter van het jaar bij voetbalclub FC Oegstgeest. Foto:

Jeroen Tillekens bij FCO scheidsrechter van het jaar

voetbal n Na beraadslaging en tellen van aantallen gefloten wedstrijden door alle scheidsrechters, bleek bij voetbalclub FC Oegstgeest dat scheidsrechter Jeroen Tillekens met 46 wedstrijden de meeste matches geleid heeft.


"Jeroen fluit al een tijdje en kan alle niveau's aan. Gemiddeld fluit hij twee wedstrijden per week, en daarbij is hij bovendien planner van de scheidsrechters. Een druk baasje dus", laat de commissie weten.


De scheidsrechterscommissie heeft unaniem besloten om Jeroen in het zonnetje te laten zetten als 'Scheidsrechter van het jaar' bij FCO.


Zuid-Holland met 35 dressuur pony-combinaties naar kampioenschappen

paardrijden n Er werd op 1 juli in zes ringen bij de Develruiters in Heerjansdam tegelijk gestreden om de kampioenstitels dressuur voor pony's en de afdelingsdressuur.


Die strijd leverde 17 kampioenen en 37 afvaardigingen (35 dressuur pony's en 2 viertallen) op naar de landelijke kampioenschappen tijdens de Hippiade in Ermelo in augustus. Nicky Tenwolde (Haastrecht) reed met Bekveld Daphne met 72,834% de hoogste dagscore in de klasse B-C.


Hoge scores in klasse M

Met een gemiddeld percentage van 71,459% won Nina Brands (Oisterwijk) met Macchiato afgetekend de klasse M2-D. In deze klasse mag Zuid-Holland vier combinaties afvaardigen naar de Hippiade dus ook voor de Aniek Hoorn (Barendrecht) met Ico van de Beekerheid en voor Yfke Ruifrok (Oegstgeest) met Duvall van Blue Moon zijn er startbewijzen voor de Hippiade.


Volgende week, 9 en 10 juli, is bij de Develruiters in Heerjansdam het regiokampioenschap dressuur voor paarden. Een week later, 14, 15 en 16 juli is bij Manege de Prinsenstad in Delft het regiokampioenschap springen en het Verenigingskampioenschap.


De Hippiade is van 17 tot en met 21 augustus in het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.