De nieuwe Torenvlietbrug is onlangs geasfalteerd. Links de bestaande brug. Comol5 voert tussen de Torenvlietbrug en de A44 asfalteringswerkzaamheden uit
De nieuwe Torenvlietbrug is onlangs geasfalteerd. Links de bestaande brug. Comol5 voert tussen de Torenvlietbrug en de A44 asfalteringswerkzaamheden uit Foto:

N206 vier avonden en nachten en een weekend afgesloten (tussen N441 – A44)

verkeer n De N206 ir. G. Tjalmaweg is begin juli - tussen de N441 en de A44 (Leiden-West) - een aantal avonden/nachten (4 t/m 7 juli) en het weekend van 8 t/m 11 juli afgesloten. De aannemers Comol5 en Boskalis combineren dan hun werkzaamheden op en nabij de Torenvlietbrug, om de hinder voor het verkeer en omgeving zoveel mogelijk te beperken. Autoverkeer en fietsers worden omgeleid via bebording. Vanaf maandagochtend 11 juli rijdt het verkeer tussen Leiden en Katwijk over de nieuwe Torenvlietbrug.

De Tjalmaweg is van maandag 4 juli tot en met donderdag 7 juli in de avonden en nachten afgesloten voor autoverkeer, tussen 20.00 uur en 6.00 uur. De afsluiting is op het deel tussen de N441 en de Willem Einthovenstraat. De Willem Einthovenstraat blijft bereikbaar vanuit de richting Leiden. Ook de aansluiting Leiden-West (toe-/afritten A44) blijft toegankelijk. Fietsers hebben deze avonden/nachten gewoon doorgang over de Torenvlietbrug.

In het weekend is de Tjalmaweg in beide richtingen afgesloten, van vrijdag 8 juli 21.00 uur tot en met maandag 11 juli 5.00 uur.  De weg is afgesloten tussen de aansluiting met de N441 en de Rhijnhofweg, inclusief de Torenvlietbrug en een deel van de aansluiting Leiden-West (A44). De afsluiting geldt voor gemotoriseerd verkeer en fietsers. Bedrijven van het Bio Science park en onder andere Corpus zijn bereikbaar via de Wassenaarseweg.
Voor de toe-/afritten A44 geldt: Afrit Leiden-West A44 vanuit Amsterdam is geheel dicht, toerit Leiden-West A44 richting Den Haag is geheel dicht, afrit Leiden-West A44 vanuit Den Haag richting Katwijk is geheel dicht, afrit Leiden-West A44 vanuit Den Haag richting Leiden is twee nachten afgesloten: op vrijdag 8 juli en zaterdag 9 juli vanaf 21.00 uur tot 07.00 uur de volgende ochtend.Toerit Leiden-West A44 richting Amsterdam vanuit Leiden blijft open.


Omzetting verkeer

Aannemer Boskalis maakt van de afsluitingen van de Tjalmaweg gebruik om de omzetting van het verkeer over de huidige brug naar de nieuwe Torenvlietbrug te realiseren. Daarna krijgt de huidige brug een metamorfose, zodat de bruggen dezelfde uitstraling krijgen met dezelfde levensduur. Tijdens de afsluitingen van de Tjalmaweg worden ook voorbereidingen getroffen om het beweegbare deel van de huidige Torenvlietbrug eruit te kunnen hijsen en wordt er gewerkt aan de aansluiting van de Voorschoterweg op de N206. Deze T-splitsing komt een aantal meter zuidelijker te liggen.


Autoverkeer en fietsers worden omgeleid middels bebording. De asfalteringswerkzaamheden, met name het freeswerk, kunnen hoorbaar zijn in de directe omgeving.

Tijdens de avond/nachtafsluitingen (4 tot en met 7 juli) kunnen de hulpdiensten en bussen van Arriva doorrijden, langs de werkzaamheden. Tijdens de weekendafsluiting (8 tot en met 11 juli) worden hulpdiensten en bussen omgeleid.


Line-up van Werfpop compleet

muziek n Na 2 jaar afwezigheid door corona, is Werfpop terug van weggeweest. Het festival, dat al sinds 1982 georganiseerd wordt, gaat zaterdagochtend 9 juli van start in de Leidse Hout, dat aan Oegstgeest grenst. 

Inmiddels zijn de laatste artiesten bekend gemaakt en is de line-up compleet. “Een editie als nooit tevoren”, aldus voorzitter Bob Schrover. 

Jett Rebel: Er was in de afgelopen jaren geen ontkomen aan deze Rebel without a Pauze. Als een gepassioneerde superheld geeft hij ze voor de 100 procent van Jetje uit een inmiddels enorme berg hits en dito albums.

Son Mieux: Deze Haagse hitmachine staat bekend om hun onweerstaanbare hooks en catchy refreinen die de grootste brombeer aan het dansen krijgt.

S10: De Nederlandse kroonprinses van de pop is pas 20 jaar maar draagt een rugzak vol levenservaring mee. Doordat S10 openhartig haar ervaringen binnen de psychiatrie weet te om te zetten in prachtige songs, raakt ze je binnen no time diep in het hart.

Miss Monica: Groot geworden door een waslijst aan legendarische gigs met een royale 130 bpm draagt Miss Monica terecht de kroon van Queen of Technoclassics. Ze is een van de eerste vrouwelijke DJ’s in Nederland en drukte vanaf de jaren 90 haar muzikale stempel op de housescene.

Pestilence: Wereldwijd gerespecteerd als één van de invloedrijkste progressieve deathmetal acts die hun genre-tartende sound eind jaren 80 definitief op de kaart hebben gezet. 


Werfpop kent in het totaal zestien. De line-up van het popfestival is compleet met de bekenmaking van de laatste namen. Hierbij zijn de volgende artiesten bevestigd: The Vices, Otoboke Beaver, Zuster zonnebloem, Het gezelschap, Sishani & Miss Catharsis, The Hill station,Cosmic Debris, Vadou Game, Imminence, Many Minds of Multi en Black Tarantula. 

Tickets voor de veertigste editie kosten €7,50 en zijn in de verkoop gegaan via de website en social media van Werfpop. Bezoekers krijgen hiervoor toegang tot het festival, een ecobeker, een drankje en een plaspartout. Kinderen tot en met 12 jaar hebben onder begeleiding van minimaal een volwassene van 18 jaar en ouder gratis toegang. www.werfpop.nl.


De laatste editie van Werfpop in 2019. | Foto Peter Schipper

Afbeelding