Zo fiets je nog eens wat……

Boek n In 2003 namen acht mannen uit het hockeygezelschap OKH (Oude Knarren Hockey) van de LOHC het initiatief te fietsen naar Santiago de Compostela. In 2006 was deze tocht voltooid en volgden fietstochten naar Rome, Praag, Wenen en Venetië.

“Zo kwamen we op heel bijzondere plekjes, die zeer de moeite waard waren om te bezoeken”, vertelt Flip de Leeuw. In coronatijd heeft hij aan de hand van zijn fietsverslagen de mooiste plekjes nog eens beschreven, zodat iedereen er een keertje naar toe kan gaan. “Je ziet op de fiets zoveel meer dan met de auto. Daarom blijven we ook in 2022 fietsen. Afgelopen maand hebben we Vlaanderenroute in België gefietst.” 

De groep is nog steeds compleet en dat is toch wel bijzonder. Flip de Leeuw signeert het boek ‘Zo fiets je nog eens wat’ op zaterdag 2 juli van 15.00 tot 16.30 uur in boekhandel De Kler in de De Kempenaerstraat. Julien Puylaert zal een korte inleiding verzorgen. Belangstellenden zijn van harte welkom.


Goden in liedkunst

Muziek n Zondag 3 juli om 16.00 uur is er een concert van de Vrienden van het Lied in Cultuurhuis de Paulus. Het concert is getiteld 'Goden in de liedkunst’ en wordt uitgevoerd door Jan Willem Baljet, bariton en Jacobus den Herder, piano.

Religie speelt een belangrijke rol in de selectie van een aantal liederen uit alle windstreken en van diverse kerkelijke gezindte, van Ravels Kaddisch, via Bach, Schubert, Wolf en Debussy, Poulenc tot en met Weill en Newman. Tussendoor vertelt Jan Willem over de relatie tussen mens en religie aan de hand van teksten van onder andereGerard Reve en Tommy Wieringa.

Toegang: Vrienden van het Lied: vrij, niet-leden: 18 euro en niet-leden jonger dan 30 jaar: 5 euro.

Kaarten bij Mette Lise Boumeester: leiden@vvhl.nl of tel: 071-5890417.