Zorgen over bomen en parkeerplaatsen

politiek n De kap van de bomen voor het project Oudenhof heeft tot kritiek van omwonenden geleid. Hart voor Oegstgeest stelde deze kwestie vorige week aan de orde in de gemeenteraadsvergadering. 

In de wijk moeten gas- en waterleidingen vervangen worden. Daarvoor worden bomen gekapt en hergeplant. Er was een bewonersavond en de gemeente stuurde enkele brieven. Maar bewoners hebben kritiek over de willekeur van de bomenkap en dat de nieuwe bomen op de verkeerde plekken komen. Maar ook zijn er zorgen over het verdwijnen van stoepen en de verlaging van de parkeernorm.


Wethouder Jan Nieuwenhuis gaf aan: “Het is niet mogelijk om sommige bomen te behouden, omdat leidingen geplaatst moeten worden. Aan bewoners is gevraagd suggesties te geven. We hebben 27 suggesties gekregen over een andere inrichting van groen. Wij kijken er ook op een andere manier naar. Het gaat ook om klimaatadaptatie en biodiversiteit. Bewoners hebben praatplaten voor het geven van ideeën opgevat als een ontwerp. Het is niet zo dat parkeerplaatsen worden gerealiseerd en stoepen weggaan. Daar moet nog een besluit over genomen worden.” (JD)