Afbeelding
Foto:

‘De brand’: Emoties en worstelingen

gedichten n De essentie van leven, de verbondenheid met anderen en met je eigen kern: dat is waarover het boekje ‘de brand’ van de Oegstgeestse Margot de Ruiter gaat.

In achttien gedichten geeft Margot de emoties en worstelingen weer die zij heeft doorgemaakt na een traumatische gebeurtenis in haar jeugd. De titel van de bundel, ‘De brand’, verwijst naar dit gebeuren. Traumatisch werd het voor haar vooral door de reacties van ‘de omgeving’. “Hun manier van beeldvorming, hun kijk op dit ‘fake’-nieuws, had gevolgen voor mij als klein meisje.” Pas als volwassen vrouw kon Margot zich hiervan bevrijden.

Margot de Ruiter heeft haar gevoelens in de gedichten tot de essentie teruggebracht: vernedering, uitsluiting, beschuldiging, eenzaamheid en verdriet. De weg omhoog laat ze ook zien. Onder meer in de pennenvruchten: ‘eigen weg’, ‘zielsverwant’ en ‘vrij’.
Bij iedere gedicht heeft Margot een passende illustratie gemaakt.

Het boekje ‘De brand’ is een zeer persoonlijk en tegelijkertijd ook een universeel verhaal geworden over het overwinnen van tegenslag. Ook is het een pleidooi voor kijken zonder meteen te oordelen, voor het kijken met compassie naar jezelf en anderen. 

De boekpresentatie van ‘De brand’ zal plaatsvinden op 2 juli vanaf 17.00 uur bij de Rijnlandse Boekhandel in winkelcentrum Lange Voort.

Tijdens de presentatie zal Margot in een kort interview dieper ingaan op het verhaal achter haar gedichten. Daarna is er tijd voor een Meet & Greet en een hapje en een drankje.


Landelijke Imkerijdag Oud Poelgeest

bijen n Op zondag 10 juli doet imkervereniging Oegstgeest mee met de Landelijke Imkerijdag. Van 11.00 tot 14.00 staan er kraampjes op het Landgoed Oud Poelgeest en is de bijenstand open.

Bezoekers kunnen deze dag terecht met al hun vragen over honingbijen, wilde bijen, hommels en informatie welke bloemen het meest geschikt zijn voor deze insecten.

De bijenstand wordt die dag bemand door de docent van de basiscursus met een aantal cursisten. Bij goed weer kan men meekijken in de kast en vragen stellen.

De vereniging beschikt over zes cursuskasten waarmee per jaar twaalf deelnemers worden opgeleid tot beginnend imker. Zij heeft twee grote standplaatsen: een op Landgoed Oud Poelgeest en de ander op Landgoed Rijnweide. 

Bij de kraampjes is voorjaarshoning te koop van de bijenstand op Oud Poelgeest. Ook kunnen bezoekers andere soorten honing proeven. 

De bijenstand is open vanaf 11.30 uur. Voor alle bezoekers, oud en jong zijn er activiteiten.

Afbeelding