Grote opkomst en een bijzondere sfeer. | Foto's Willemien Timmers
Grote opkomst en een bijzondere sfeer. | Foto's Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Prachtige Midsummer Night op landgoed Oud Poelgeest

midzomernacht n Op dinsdag 21 juni, de langste dag van het jaar, startte bij kasteel OudPoelgeest een nieuwe traditie met een feestelijk concert. 

Het orkest Practicum Musicae (Leidse studenten die ook aan het conservatorium studeren) vertolkte de Midzomernachtdroom van Mendelssohn op het grasveld voor het kasteel.

Het was een prachtige zomeravond, de omstandigheden waren optimaal. Zo konden de vele bezoekers genieten van de lieflijke muziek en tegelijk getuige zijn van de ondergaande zon die zich rond half tien tussen de pijlers van de oprijlaan liet zien. De zonnestralen van de ondergaande zon schenen parallel aan de oprijlaan op het bordes van het kasteel. Het was een dag met een gouden randje. Een betere reclame voor Oud Poelgeest was niet denkbaar. Ook aan de inwendige mens werd gedacht, de barretjes werden na afloop druk bezocht en vroege bezoekers konden al eerder genieten van een barbecue op het terras van het Koetshuis.

Dit evenement, dat op een unieke manier verband legde tussen cultuur, historie en de natuurlijke groene omgeving van het landgoed, was gratis te bezoeken, en georganiseerd door Kasteel Oud Poelgeest en Dorpsmarketing Oegstgeest.

Afbeelding