Het Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek in Oxford.
Het Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek in Oxford. Foto:

Jeugd Symfonieorkest in Hooglandse Kerk

muziek n Op vrijdagavond 17 juni bracht het Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek (JSR) het oratorium Die Jahreszeiten van Haydn ten gehore in Town Hall, Oxford (foto).

Bij de uitvoering waren het East Oxord Community Choir en een dansgroep uit Oxford betrokken, en ook een koor uit Duitsland, met zangers van het Carl-von-Ossietzky-Gymnasium in Bonn. Met het concert vierde Oxford de 75-jarige stedenbanden met Bonn en Leiden.

Op zaterdag 2 juli vindt eenzelfde uitvoering plaats in de Hooglandse Kerk in Leiden. De zangers uit Bonn en de zangers en dansers uit Oxford reizen deze week af naar Leiden voor het concert in de Hooglandse Kerk. Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door de Van der Mandele Stichting, de Hondiusstichting en Stichting Utopa. Het concert wordt geopend door de wethouder, samen met het Kinderorkest van JSR.

Dirigent is Mark Tempelaars. Het kinderorkest speelt een voorprogramma onder leiding van Bram Soentjens.


De zangers uit Bonn en de zangers en dansers uit Oxford reizen deze week af naar Leiden

Iedereen die wil meegenieten van het speelplezier van onze musicerende jongeren en van de mooie muziek en dans, is van harte welkom op zaterdag 2 juli, 19.30 uur in de Hooglandse Kerk. Kaarten à 12 euro (6 euro voor kinderen onder 18) zijn verkrijgbaar in de Kerk voor aanvang van het concert.