Het ideale decor voor een 'party'. | Foto Willemien Timmers
Het ideale decor voor een 'party'. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Haringparty PVOO in zomerse sferen

netwerken n Op woensdag 22 juni hield het Platform voor Ondernemers Oegstgeest (PVOO) de jaarlijkse haringparty in de tuin van kasteel Oud Poelgeest.

Door Wim van Tuijl

Dit keer had de toespraak van voorzitter Gerrit Jan Bezemer een politiek tintje. Hij verwelkomde alle aanwezigen, onder wie burgemeester Emile Jaensch en de wethouders van het nieuwe college. “Ik was op 15 juni aanwezig bij de presentatie van het coalitieakkoord. In dit duidelijke en leesbare akkoord staat de wens dat Oegstgeest zelfstandig wil blijven. Het college wil graag bij alle plannen inwoners, ondernemers en organisaties betrekken. Dit doet mij goed. Het akkoord geeft een opsomming van problemen die om oplossingen vragen, zoals woningbouw, energietransitie, onderhoud en groen.


 Belangrijk is de constatering dat de gemeente er financieel niet goed voorstaat en verhogingen van de gemeentelijke lasten voor bewoners en ondernemers onvermijdelijk zijn”, vertelt Gerrit Jan. Hij heette de nieuwe wethouders welkom die een dag later geïnstalleerd worden in het nieuwe college. Elfred Bus (D66), Dick de Groot (Hart voor Oegstgeest), die al jaren lid is van het PVOO, en Tim van Tongeren (Progressief Oegstgeest).


Het viel Gerrit Jan op dat de weersomstandigheden tijdens de haringparty altijd prima zijn. “Het is de vijftiende keer dat dit evenement wordt georganiseerd en de zon is altijd metgezel. Ik ben blij dat Visgilde Hugo van der Meij ook dit jaar weer de haring verzorgt en dat Pieter Walvaart onze muzikale entertainer wil zijn. Ik breng wel in herinnering, dat we als PVOO meer moeten doen om jongere ondernemers bij ons platform te betrekken en ik roep leden op die deel willen uitmaken van de jubileumcommissie voor het vieren van het twintigjarig bestaan van het PVOO”, gaf Gerrit Jan aan.


Uitstekende haring

Na de toespraak was het tijd voor het gezellige informele gedeelte. Personeel van het restaurant van Oud Poelgeest ging rond met diverse snacks en de dochters van Hugo van der Meij, Hannah en Lieke, presenteerden de nieuwe haring, die dit jaar van excellente kwaliteit is. “Het heeft te maken met de grotere hoeveelheid plankton vanwege goed weer. Hoe meer haringen ervan eten hoe vetter ze worden”, verklaarde hij.
De muzikale omlijsting was in handen van Groove Mixed Sensation met saxofonist Louis Eggen, zangeres Dona Pessy, basgitarist Manfred de Rooy en DJ Pieter Walvaart.

Met de uitstekende zang en muziek, de voortreffelijke haring met daarbij een drankje en het historische decor van Kasteel Oud Poelgeest waren alle elementen voor een perfecte sfeer op de haringparty.


Word Kompaan

Marjolijn van der Jagt wees de aanwezigen op de mogelijkheid Oud Poelgeest te ondersteunen. "Word Kompaan van Oud Poelgeest. Hiermee wordt het behoud van Landgoed Oud Poelgeest en het kasteel ondersteund. Wie interesse heeft, zie voor meer informatie: www.stichtingerfgoedoudpoelgeest.nl.

Afbeelding