Afbeelding
Foto:

CDA wil Midzomeravondfeest weer mogelijk maken middels motie

politiek n Onlangs werd duidelijk dat dit jaar het feest niet georganiseerd kan worden, omdat de eindtijd voor festivals in bijvoorbeeld Park Landskroon, 23.00 uur, nu ook van toepassing wordt verklaard op dit lokale feest dat al sinds jaar en dag na afronding van de Poldercross wordt georganiseerd en daarom later eindigt. Dit maakt het voor de organisatie dit jaar onmogelijk het traditionele Midzomeravondfeest van de grond te krijgen.

“Dat is doodzonde, zeker nadat veel evenementen door corona ook al niet door konden gaan, is er veel behoefte aan waardevolle feesten als het Midzomeravondfeest.” aldus CDA-raadslid Tobias van der Hoeven, die vervolgt: “Het CDA wil daarom dat het college zo snel mogelijk aan de slag gaat met een reparatie van het beleid, zodat voor de organisatie en alle anderen betrokken snel duidelijk wordt dat het feest vanaf 2023 weer gewoon in traditionele vorm door kan gaan.”


Bang voor precedentwerking is de CDA’er niet: “Als je als college niet meer durft uit te leggen dat er een verschil is tussen die grootschalige evenementen zoals die regelmatig in bijvoorbeeld Park Landskroon georganiseerd worden en een lokaal geworteld en gedragen traditioneel feest op een hele andere plek dat nota bene rondom de langste dag van het jaar gevierd wordt, dan weet ik het eerlijk gezegd ook niet meer.” Binnenkort wordt een motie van het CDA behandeld in de raad en wordt duidelijk of de oproep van de CDA-fractie door de gemeenteraad wordt ondersteund.


DcO matinee op 26 juni

muziek n Het DcO matinee gaat in Dorpscentrum Oegstgeest voor het eerste over de (lichte) klassieke boeg met een concert van het dubbelblaaskwintet Divertimento uit Leiden.

Blazersensemble Divertimento, opgericht in de zomer van 2007, bestaat uit tien blazers op fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot. De musici hebben hun sporen verdiend in diverse ensembles en orkesten. “Wat we met elkaar gemeen hebben is de liefde voor muziek en het plezier samen te musiceren. Het repertoire bestaat uit Ouvertures, Serenades, Divertimenti, Suites en Dansen vanaf de tijd van Mozart tot nu.”

De dirigent is Arjan Hogewoning, hij studeerde klarinet en directie blaasmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

“Op het concert in Oegstgeest spelen we werken van de Engelse componisten Arthur Bird, Edgar Elgar, Gustav Holst en Gordon Jacob, allemaal geboren in de tweede helft van de 19e eeuw. Deze muziek kenmerkt zich door de typische Engelse melancholie.”

Meike Skafidas (fluit), Marieke Vis (fluit), Jan de Laat (hobo), Ronald van ’t Veld (hobo), Marcus Rasmusson (klarinet), Ad van der Steld (klarinet), Ida de Haas (hoorn), Arie Ravensbergen (hoorn), Martin Boelsma (fagot) en Dick Hanemaayer (fagot).


Op zondag 26 juni zijn bezoekers vanaf 15.00 uur van harte welkom in Dorpscentrum Oegstgeest (Lijtweg 9). Toegang à € 5,- (incl. kopje thee of koffie). Aanvang concert 15.30 uur.


Tweedaagse zomercursus ‘Plezier op school’

school n Plezier op School is een tweedaagse zomercursus voor aanstaande brugklassers. De cursus is bedoeld voor kinderen die geplaagd en gepest worden; andere problemen ervaren in de omgang met leeftijdsgenoten of bijvoorbeeld angstig zijn om naar de middelbare school te gaan. Het doel is dat kinderen straks met meer plezier en zelfvertrouwen naar de nieuwe school gaan. 

In de cursus ervaren kinderen dat zij niet de enigen zijn die kampen met dit soort problemen. Op een speelse en ontspannen manier leren wij hen de volgende vaardigheden: contact leggen met andere kinderen, opkomen voor jezelf (assertiviteit), omgaan met plagen en pesten. 

De cursus vindt plaats op twee aaneengesloten dagen, van 9.30 tot ongeveer 15u, in de laatste week van de zomervakantie op een middelbare school in de regio, zodat de kinderen daar alvast een keer kunnen rondlopen. 

Het aanmelden gaat via het aanmeldformulier op de website: www.rivierduinen.nl/preventie 

Voor vragen of meer informatie kan je mailen naar preventie@rivierduinen.nl. 


De zomercursus is voor kinderen uit Leiden, Oegstgeest, Voorschoten, Zoeterwoude, Nieuwkoop, Kaag & Braasem, Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijk.