Workshop ‘Schilder als Monet’

schilderen n Laat je inspireren door de waterlelies van Claude Monet, met lucht en licht en water.

Zijn schilderijen van waterlelies blijven geliefd. De tentoonstelling ‘De Tuinen van Verbeelding’ van Monet in het Kunstmuseum in Den Haag werd vorig jaar door het publiek gekozen als mooiste tentoonstelling en won de Tentoonstellingsprijs 2021.

Een groepje enthousiaste schilders heeft de smaak van ‘Schilderen als ...’ te pakken en bedacht dat schilderen als Monet met zijn waterlelies - inspireren tot de prachtigste kleurexplosies. Daarmee gaan zij aan de slag o.l.v. een ervaren docent. Er is nog plaats voor enkele liefhebbers. 

Vanuit haar pedagogische achtergrond specialiseerde Hester Scheltens zich in het ontwikkelen van creativiteit bij deelnemers van haar workshops. Zij introduceert Monet, en weet onze verborgen creativiteit aan te spreken. Er wordt op schilders canvas (24x30 cm) gewerkt in het atelier van de docent. Het adres is Rhijngeesterstraatweg 191, 2343BW Oegstgeest, op voorwaarde dat er voldoende deelnemers zijn. De workshop vindt plaats op woensdag 29 juni van 14:00-17:00 uur. Alternatieve data zijn woensdagavond 24 of 31 augustus van 19:30-22:00 uur.

Leef je uit en leg net als Monet je kleurexplosies met acrylverf op schildersdoek vast!

Kosten € 35 inclusief materialen en koffie/thee. Bel voor meer informatie Nel Wagner 06 21605069.


JSR viert 75 jaar stedenbanden

muziek n Zaterdag 2 juli viert het Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek (JSR) 75 jaar stedenbanden met een groot concert in de Hooglandse Kerk in Leiden.

Het JSR - onder leiding van Mark Tempelaars - werkt samen met het East Oxford Community Choir, het jongerenkoor van het Carl-von-Ossietzky-Gymnasium uit Bonn en kamerkoor Con Passione uit Leiden. Het concert is onderdeel van een tournee langs de zustersteden; de andere twee uitvoeringen vonden/vinden plaats in Oxford op 17 juni en in Bonn op 27 augustus.

Op het programma staat ‘Die Jahreszeiten / The Seasons’, een oratorium van Haydn over het boerenleven. Het oratorium kent drie solopartijen, waarvoor elke stad een zanger voordraagt. Uit Leiden komt bas-bariton Peter Scheele, uit Bonn sopraan Theresa Klose en uit Oxford tenor Robin Whitehouse. Verantwoordelijk voor de choreografie van de deelnemende dansgroep is Cecila Macfarlane. Dirigent van het orkest is Mark Tempelaars.

Het project wil de jongere generatie bekend maken met de idealen en de contacten rond de stedenbanden, die vlak na WO II zijn ontstaan als samenwerkingsinitiatieven tussen verschillende Europese gemeenten. 

Aanvangstijd is zaterdag 2 juli, 19.30 uur. Om half 8 wordt het concert geopend door de wethouder, samen met het Kinderorkest van JSR. Kaarten à 12 euro (6 euro voor kinderen onder 18 jaar) zijn verkrijgbaar in de Hooglandse Kerk voor aanvang van het concert.