Op de Veiligheidsmarkt, waar veel te doen was voor alle leeftijden, konden kinderen in politietenue op de foto op een echte politiemotor. | Foto Wim de Winter
Op de Veiligheidsmarkt, waar veel te doen was voor alle leeftijden, konden kinderen in politietenue op de foto op een echte politiemotor. | Foto Wim de Winter Foto: Wim de Winter

Zonnige Veiligheidsmarkt publiekstrekker

112 n Afgelopen zaterdag, 18 juni, organiseerde de gemeente Oegstgeest in samenwerking met verschillende veiligheidspartners een grote Veiligheidsmarkt op het parkeerterrein bij de Ommevoort.

Organisaties zoals de brandweer, politie, Politie Keurmerk Veilig Wonen, Brandveilig leven, Rode Kruis, de boa’s, Stedin, OegstgeestAlert en Burgernet waren aanwezig met informatiestands en met verschillende activiteiten voor jong en oud.


Met deze markt informeerde de gemeente de bezoekers op een laagdrempelige (en soms spectaculaire) manier over verschillende veiligheidsonderwerpen. Zo demonstreerde de brandweer hoe je een brand in de pan blust en konden bezoekers bij het Rode Kruis leren reanimeren en een AED gebruiken.