Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

De herinrichting van de wijk Oudenhof

ingezonden n Illegale gemeentelijke willekeurige bomenkap? Hoe was het ook alweer; de burgemeester beloofde een betere communicatie tussen gemeente en de inwoners?

Op 3 mei ontvingen de bewoners van de wijk Oudenhof een brief, zie; https://doemee.oegstgeest.nl/, dat men op 23 mei begint met de herinrichting van deze wijk, dit zonder enig overleg vooraf met de bewoners.
Inspraak is dus feitelijk niet meer mogelijk, hoewel dit wel gesuggereerd wordt. Echter de aannemer is al begonnen met werken en dat doet hij alleen maar op basis van een goedgekeurd ontwerp en een contract.

Er wordt op willekeurige manieren gepraat in de stukken over bomenkappen, maar welke waarom weg moeten blijkt nergens uit en wat bleek gisteren: Toen we de mannen die begonnen waren met de bomenkap, om de opdracht van de gemeente vroegen, konden ze niets tonen. Daarop is er bezwaar gemaakt tegen het verder doorgaan. De gemeente hoeft blijkbaar geen kapvergunning voor zichzelf af te geven of?

Daarnaast staan er grove fouten in de al wel beschikbaar gemaakte tekeningen; o.a. bomen planten op verkeerde plekken, de straatverlichting komt er wel of niet? En de recente parkeernorm uit 2021(!) wordt nu al volkomen genegeerd. Het wordt nu maar 1,06 auto per woning, waar 1,8 de norm moet zijn. Waarmee dus ook de waarde van de huizen fors gaat dalen, immers er is nu al een gebrek aan parkeerruimte (er wordt nu al op stoepen geparkeerd!). Op de vuilnisbakken-dag vervallen er ook nog 2-3 parkeer plekken per straat.

Dit is geen doordacht plan, is men er als ontwerpers wel eens wezen kijken? Ook zijn er twijfels of alle maten kloppen, als we naar de tegels kijken, lijken de stoepen overal even breed. Volgens de openbare gegevens van de gemeente zou hier echter zeker 15 centimeter verschil in moeten zitten.
Dit is kennelijk vooral makkelijk voor de bekabelaars, die graag in de stoep willen blijven en de rest moet daar maar voor wijken?

De stoepen blijken aan de flatzijde van de Frans Halslaan en ook bij de Rozenlaan te verdwijnen. Dat betekent dat de enige voetgangersroute langs de huizen, maar ook voor de parkeergarages langs loopt. Gevaarlijk!
Ze zijn daarbij ook vergeten dat de stoep bij de Frans Halslaan/Rozenlaan er is om bij de glas-, papier- en kledingcontainer te komen. Dit zal zeker niet de bedoeling zijn geweest.

Een aantal bewoners van de wijk Oudenhof

Afbeelding