Dit seizoen zullen trainers en spelers zich nog lang kunnen heugen. | Foto Rob Schoemaker Foto: Rob Schoemaker

Promotie naar Divisie voor superieur voetbalteam ASC JO17-1

voetbal n Na het kampioenschap van de Hoofdklasse A wachtte de jongens van Ajax Sportman Combinatie op zaterdag 11 juni een loodzware dobber in een allesbeslissend promotieduel tegen SVV Scheveningen. Ook die wedstrijd wisten de ASC-ers te winnen waardoor promotie naar de ereloge van het amateurvoetbal, de Divisie, veilig werd gesteld.

Na een schitterend kampioenschap dat op 18 mei werd binnengehaald door een winstpartij tegen VVSB, volgde een tour de force tegen de kampioenen van SVV Scheveningen. In de uitwedstrijd keken de Oegstgeestenaren al snel aan tegen een achterstand van 2-0. Het eerste doelpunt viel al na 10 seconden. Desondanks bleven de ASC-ers geloven in een overwinning. Bij rust was de stand al weer gelijk door doelpunten van Wessel van Eck en Valentin Veninga. Na rust werd in eerste instantie het verschil gemaakt door spits Amin Maissa. Zijn doelpunt werd door toeschouwers van beide verenigingen beschreven als een schitterend doelpunt, waarvan je in een seizoen er slechts een paar voorbij ziet komen. Hierna trok Scheveningen, in wat als een stevig duel omschreven kan worden, de stand weer gelijk. Daarna volgden doelpunten van Hiwan Atrushi en wederom Wessel van Eck, waarna na 80 minuten de eindstand van 3-5 op het scoreboard stond. Het in groten getale aanwezige publiek kon genieten van een mooie wedstrijd.

De ASC-ers mochten zich gelukkig prijzen met de vele uit Oegstgeest afgereisde fans. Veel jeugdspelers uit andere teams, ouders en ASC-kaderleden hadden de tocht naar Scheveningen ondernomen om de JO17-1 aan te moedigen.

Coaches Phil Coady en Ronald van Beelen zagen hoe hun ploeg na een inspannend seizoen het ook in deze wedstrijd waarmaakte. Coady: “Deze jongens gaan als het er op aankomt voor elkaar door het vuur. Vooral onder spanning blijven ze vanuit hun opdracht voetballen zonder hun kop te verliezen.” Bestuurslid en jeugdvoorzitter Mike van Eck dankte in de kleedkamer de jongens voor hun inspanning en de mooie uitstraling voor de jubilerende club.

Coach Van Beelen, die samen met Coady volgend seizoen de JO19-1 zal trainen, keek met grote tevredenheid terug op het seizoen: “In de competitie en de beker hebben we indruk gemaakt door verzorgd en technisch voetbal. Dit seizoen zal ik me nog lang kunnen heugen.”

Korfballer Fiks spelen laatste thuiswedstrijd gelijk

korfbal n Fiks en Sporting Delta hebben elkaar in de voorlaatste wedstrijd in deze competitie evenwicht gehouden voor wat betreft het resultaat. De uitslag kwam op 14-14.

Gezien het verloop van deze ontmoeting was iedereen het erover eens dat een gelijkspel een terechte weergave is qua spelbeeld.

De treffers waren zowel voor als na rust evenwichtig verdeeld: 7-7 bij rust en 14-14 als eindresultaat. Vanwege blessures van meerdere dames van Fiks moesten Hilde Warmerdam, Sascha de Haan en Dionne Blangé de opengevallen plekken bezetten. “Mijn petje af voor deze dames. Na vooraf een hele wedstrijd in het tweede team spelen en dan nog moeten aantreden voor Fiks 1 vind ik een grote prestatie”, complimenteerde trainer Aad van Rijthoven, die na dit seizoen afscheid neemt. Ook hij betitelde het resultaat van deze wedstrijd als een terechte afspiegeling. In het scoreverloop bleven de teams dicht bij elkaar. Sporting Delta had vaker de leiding. Hoger dan twee liep het verschil nooit op.

Historische treffers

Twee scorende momenten verdienen de aandacht. De eerste was de treffer die Melissa Heijne na 5-7 scoorde. Met dit doelpunt nam zij de positie van meest scorende dame van Fiks aller tijden over van Saskia v.d. Does. In de 95-jarige geschiedenis van Fiks heeft nooit een dame in haar loopbaan bij het basisteam meer dan 298 doelpunten gescoord. Een memorabele prestatie.
Vijf minuten voor afloop van de wedstrijd overbrugde Kevin Vreeken een 12-13 achterstand. Er volgde direct een publiekswissel. Een staande ovatie volgde. Na 11 seizoenen neemt Kevin afscheid als speler. Hieraan aandacht in een apart artikel.

Zoals gezegd: eindstand 14-14. Doelpunten: Mart Hortensius (3), Jan Anholts (3), Kevin Vreeken, Hilde Warmerdam en Sascha de Haan (ieder 2), Youp Coli en Melissa Heijne (1).

Melissa Heijne gehuldigd als ‘topscorer dames Fiks aller tijden’.