Afbeelding
Foto: A. van der Pol

Toenemend zwerfvuil in De Kempenaerstraat

De laatste maanden neemt de hoeveelheid zwerfvuil in de De Kempenaerstraat aanzienlijk toe.

Mede veroorzaakt door het overladen van de vuilnisbakken, misschien door bewoners die geen eigen vuilnisbak hebben.

Daarnaast blijven de vuilnisbakken de hele week op straat staan.

De gemeente is hierop attent gemaakt maar tot nu toe zonder resultaat.

A. van der Pol


Poldercross – Midzomerfeest         Boerhaaveplein

Een traditie van 35 jaar wordt zomaar afgelast door een nieuwe regeling van de gemeente.

Op 18 mei postte de burgemeester op Facebook een artikel over de polder tussen de A44 en de Vinkenweg. Volgende maand is dit het terrein van de Poldercross.

Ik heb een opmerking geplaatst met de tekst: ‘jammer dat het Boerhaaveplein niet meer het terrein is van de Poldercross! Het Zomerfeest gaat niet door.’

Volgens de burgemeester is het plein met een vergunning beschikbaar tot 23.00 uur. Dat tijdstip geldt voor activiteiten in de buitenlucht. Dat is vastgelegd na een uitvoerig proces met inwoners, organisatoren en belanghebbenden door de gemeenteraad van Oegstgeest.

Op de laatste vergadering van het evenementenbeleid is mondeling overeengekomen dat de eindtijd niet klopte, en ondanks toezegging niet is veranderd.

Ik denk dat de meesten hier in de Raad niet weten wat de Poldercross en het Zomerfeest betekenen voor veel Oegstgeestenaren en mensen uit de regio!

Je mag en kan een traditie van 35 jaar niet zomaar opheffen. En op deze manier werk je burgerlijke ongehoorzaamheid in de hand.


Jan Turk, vrijwilliger Poldercross


Dorpsstraat moet opgeknapt

Wie door ons dorp rijdt moet het ongetwijfeld opgemerkt hebben wat voor mooie bloembakken aan de lantarenpalen hangen. Ze worden elke week vakkundig van water voorzien.

Maar er zijn geen bloembakken in de Dorpsstraat geplaatst, wat wel beloofd is, en een paar jaar wel gebeurd is.

Waarom niet? – is de vraag. Zelfs onze burgemeester die dagelijks langs de betonnen wegversperringen rijdt, is het kennelijk niet opgevallen. Zo ook niet de rotzooi om de betonnen muurtjes en perken om en nabij de Duikersbrug.

Als dit het voorproefje is voor de toekomst van ons mooie straatje zullen er nog harde noten gekraakt worden over de richting van het verkeer, de inrichting van de straat en zeer belangrijk: het vernieuwen van de brug.

Het zal toch hopelijk niet zo lang duren als de Kwaakbrug.

De Dorpsstraat-bewoners zijn het zat en willen duidelijkheid over het oude, ‘versleten’ straatje. Het moet zo snel mogelijk worden opgeknapt zodat ouderen zoals ik dat nog mee mogen maken, en we beloond worden voor jarenlang ongemak.

Kom op burgemeester. U wilt toch herinnerd worden als opbouwer van ons mooie dorp en ons mooie straatje?

Er moet helderheid van zaken komen.


Henk Heemskerk

Afbeelding