De speelgroep geeft kinderen de mogelijkheid om vast aan het Nederlands te wennen en te leren hoe naar school gaan eruit ziet in Nederland.
De speelgroep geeft kinderen de mogelijkheid om vast aan het Nederlands te wennen en te leren hoe naar school gaan eruit ziet in Nederland. Foto:

Speelgroep Bloom in Hoefijzergebouw van start

wennen n Peuters in het Hoefijzergebouw kunnen sinds een paar weken terecht in een speciale speelgroep in hun eigen gebouw. Stichting Kinderopvang Oegstgeest (SKO) en de gemeente Oegstgeest zijn speelgroep Bloom gestart, zodat de anderstalige peuters straks zo makkelijk mogelijk kunnen instromen in een kleuterklas.

De peuters en hun ouders zijn statushouders (mensen die een vergunning hebben gekregen om in Nederland te blijven). In afwachting van een huis in Oegstgeest of een van de omliggende gemeenten, wonen zij tijdelijk in het Hoefijzergebouw.


 “Deze speelgroep geeft de kinderen drie ochtenden per week de mogelijkheid om vast aan het Nederlands te wennen en spelenderwijs te leren hoe naar school gaan eruit ziet in Nederland”, vertelt Jan Nieuwenhuis, wethouder onderwijs van de gemeente Oegstgeest. “Hoe eerder kinderen met een andere achtergrond kunnen meedraaien in het Nederlandse leven, hoe beter hun kansen voor de toekomst.” 


Shirley de Voer, manager pedagogiek bij SKO vult aan: “Bij SKO werken we echt vanuit ons hart voor de kinderen. In de samenwerking met de gemeente merk ik dat we elkaar altijd weer kunnen vinden op dat punt en daar word ik blij van. De speelgroep is een mooi voorbeeld van wat we dan voor elkaar krijgen.”