Afbeelding
Foto:

• Ik had al aangekondigd dat Vivaldi’s ijssalon aan de Geversstraat ‘soon’ zou openen en vorige week was het dan zo ver. Cool dus! Je kan er overigens alleen pinnen

• Bij de recente verbouwing bij Jumbo in de Passage introduceerden zij naast de nieuwe scan-kassa’s ook een Kletskassa voor die klanten die bij het afrekenen een kletspraatje willen maken. Het valt mij op dat die kassa meestal gesloten is en als die door drukte wel open is zullen de klanten met achter zich een rij wachtende een kletspraatje wel uit hun hoofd laten. Dus……….

• Laat ik mij vertellen dat op de website van Funda in Business ook het winkelpand van modezaak Van Mei in de Kemp te huur staat. Het zal toch niet waar zijn dat ook zij vertrekken?

• Heeft de HEMA momenteel toch wel een bijzondere spaaractie. Bij besteding van 10 Euro krijg je een zakje bouwstenen die je moet samenstellen en dan ontstaat er een wesp, kruisspin of nog tien andere insecten. Leerzaam en volgens de altijd vriendelijke blonde HEMA-medewerkster vinden de kinderen het superleuk

• Kijkt u er ook al naar uit? De Hollandse Nieuwe Haring! Vanaf 14 juni aanstaande bij uw favoriete visboer. Ongetwijfeld zal ook dit jaar, net als elk jaar, door kenners geconstateerd worden dat de kwaliteit nog beter is dan vorig jaar

• Is modezaak Glamour in de Kemp verhuisd naar het voormalige pand van de Flierefluiter aan de overkant. Het verlaten pand staat nu te huur en vindt hopelijk snel een nieuwe exploitant

• Ik zal geen namen noemen, maar vindt u het ook zo, laat ik het netjes zeggen, onbeleefd, als in supermarkten de kassamedewerksters met elkaar een kletspraatje maken, terwijl zij met een klant afrekenen?


Jeugd Symfonie Orkest Rijnstreek gaat naar Oxford

muziek n Op vrijdagmiddag om 16.00 uur zijn de meeste middelbare scholen uitgestorven. Maar niet het Da Vinci College aan de Kagerstraat in Leiden.

Vanaf een uur of vier druppelen er tieners binnen op zoek naar hun muziekvriend(inn)en. Ze hebben een instrument bij zich en een tas of map met bladmuziek. Rond half vijf begint de orkestrepetitie met tieners van 12 tot 15 jaar, de meesten zitten in de onderbouw van de middelbare school. Samen vormen zij het juniorenorkest Rijnstreek onder leiding van dirigent Mark Tempelaars, hun repetitie duurt tot 18.15 uur. Voor sommigen is de dag dan nog niet afgelopen, zij blijven voor nóg een repetitie. Vanaf 18.30 uur repeteert de volgende groep: jongeren van 15 tot 18 jaar, die samen spelen in het Jeugdsymfonieorkest Rijnstreek eveneens onder leiding van Mark Tempelaars. De orkestrepetities vinden elke vrijdagmiddag en -avond plaats, op vrijdag is het Da Vinci dé place-to-be voor de musici van het JSR.

Twee of drie keer per jaar laten de beide orkesten horen wat ze geleerd hebben. In een kerk in Oegstgeest of Leiden geven het juniorenorkest en het symfonieorkest een concert met diverse muziekstukken. Momenteel zijn de beide orkesten aan het repeteren voor een bijzonder project: het project ‘Twin City Tour’. Het JSR werkt in dit project samen met een koor in Oxford en een koor en orkest in Bonn en er staan drie uitvoeringen op de agenda. Van 15 tot en met 18 juni is het orkest in Oxford. Oxford viert half juni de 75-jarige stedenband met Bonn. Bonn komt mee feest vieren in Oxford. Omdat Oxford ook een stedenband heeft met Leiden, is ook het JSR uitgenodigd. De uitvoering is in Oxford’s Town Hall, een bijzondere belevenis voor de orkestleden uit Leiden. Nog zo’n belevenis is er eind augustus in Bonn, wanneer Engelse en Leidse musici afreizen naar Duitsland.

Begin juli komen de koren uit Oxford en Bonn naar Leiden. Op zaterdag 2 juli spelen koren en orkesten opnieuw samen tijdens een uitvoering in de Hooglandse Kerk in Leiden. 

Wil je wel eens een concert bijwonen in de Hooglandse Kerk? Van harte welkom op zaterdag 2 juli, 19.30 uur in de Hooglandse Kerk. Kaarten à 12 euro (6 euro voor kinderen onder 18) zijn verkrijgbaar in de kerk.

Exif_JPEG_420