Afbeelding
Foto:

Avondwandeling in het Heempark

natuur n In juni wandelen de deelnemers van de wandelingen van het Milieu Educatie Centrum Oegstgeest (MEC) niet op zondagochtend, maar op zaterdagavond.

Het Heempark bestond twee jaar geleden zestig jaar. Dit park is ontstaan doordat er bij het aanleggen van de Oegstgeesterweg een strook grond ‘overbleef’, waar wandelaars nu al 62 jaar van kunnen genieten. 

Er waren vanwege de toen geldende coronamaatregelen geen festiviteiten, maar er is natuurlijk geen betere manier om het bestaan van dit park te vieren dan door er te wandelen.


De wandeling met gids, die het Milieu Educatie Centrum Oegstgeest deze maand organiseert, is daarom op zaterdag 11 juni in het Heempark

Deelnemers wandelen van 20.00 tot ongeveer 21.30 uur. Het startpunt is bij het clubgebouw van het MEC en de IJsclub Oegstgeest, Oegstgeesterweg 43. 

Het streven is om na de wandeling aan de deelnemers een kopje koffie of thee aan te bieden. 


De wandeling is gratis, aanmelden is niet noodzakelijk, maar wel prettig; via wandeling@mecoegstgeest.nl.


Parkinson Café Oegstgeest

ontmoeting n Donderdag 16 juni is iedereen weer van harte welkom voor de bijeenkomst van het Parkinson Café Oegstgeest in de Grote zaal van het Dorpscentrum.

Op het programma staat de viering van het elfjarig jubileum dat wordt opgeluisterd door het Duo Carmen, bestaande uit Maurits Buis (gitaar, saxofoon) en Caroline Rademakers (zang, accordeon, viool).

In juni is het elf jaar geleden dat Parkinson Café Oegstgeest opgericht werd door Joop de Neef en Jolanda van Gorkum.


Vanwege het jubileum zijn de koffie, de thee en de drankjes gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt evenwel zeer op prijs gesteld.

“Wij hopen veel mensen de 16e juni te verwelkomen,” laat de organisatie weten. De inloop is vanaf 13.30 uur (start 14.00u) en de bijeenkomst duurt tot ongeveer 16.00 uur.