Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Drukke ‘Dag van het Kasteel’ op landgoed Oud Poelgeest

historie n Ondanks het regenachtige weer op Tweede Pinksterdag was het druk op en rond kasteel Oud Poelgeest.

Er waren diverse rondleidingen op het landgoed door Ruurd Kok, de kinderen konden zich vermaken op een springkasteel, en ook buiten kon genoten worden van doedelzak-muziek.

Vooral op de rondleidingen binnen in het kasteel was een ‘run’. De vijf enthousiaste vrijwilligers hebben ieder minstens vijf rondleidingen verzorgd. | Foto Willemien Timmers


Open dag Scouting Sagara Satrya's

scouting n Scouting Sagara Satrya's organiseert op zaterdag 11 juni een open dag voor de welpen en scouts. “Het avontuur ligt voor het oprapen!” laat de organisatie weten.

“Iedere week iets nieuws, geks, spannends, uitdagends, en avontuurlijks beleven: dat is scouting voor kinderen van zeven tot elf jaar. Jongens en meisjes in deze leeftijd worden bij Scouting welpen genoemd. Welpen spelen wekelijks samen uitdagende spellen, leren nieuwe dingen en beleven de spannendste avonturen”, vertelt een leider enthousiast.

“Ben jij tussen de elf en vijftien jaar en heb je zin in actie? Kom dan snel een keer bij ons kijken en beleef uitdagende avonturen. Samen met je nieuwe vrienden doe je bij de scouts supergave dingen. Leer knopen, ga op zomerkamp, kook op je eigen kampvuurtje en ontdek de wereld om je heen.

De welpen (7-11 jaar) komen iedere week samen in het clubgebouw aan Mariahoevelaan 2b. Ze beginnen om 13.30 uur en eindigen om 15.30 uur. “Wil je komen kijken? Laat het even weten via: derjawelpen@gmail.com.”

De scouts (11-15 jaar) komen ook elke week bij elkaar in het clubgebouw aan Mariahoevelaan. Zij beginnen om 16.15 uur en gaan weer naar huis om 18.15 uur. “Je bent welkom! Meld je komst even via: scouts.derja@outlook.com.”


Meer info over de Sagara Satrya's: www.sagara.nl.


Veel meldingen van inbraken in Oegstgeest 

politie n De politie laat op sociale media weten dat er veel meldingen zijn binnen gekomen van inbraken in Oegstgeest, de Kooi en de Merenwijk. Hierbij zijn woningen doorzocht en goederen gestolen. De politie heeft vooral vanuit Oegstgeest veel meldingen gekregen.

De politie raadt aan om de juiste preventieve maatregelen te nemen om inbraken te voorkomen. Zij wijzen er bijvoorbeeld op dat je ervoor moet zorgen dat wanneer je de woning verlaat dat deuren, ramen en schuurpoorten gesloten en op slot zijn. 

"Je kunt ook aan je buren vragen of ze een oogje in het zeil kunnen houden wanneer je niet thuis bent. De politie vraagt om als je een verdachte situatie ziet dit te melden. Bel dan naar 0900-8844 of bij heterdaad 112. Ben je slachtoffer van inbraak of heb je meer informatie over de huidige meldingen? Bel dan naar 0900-8844."