Youp Coli en Daphne van der Giessen zijn de winnaars van het schutterstoernooi.
Youp Coli en Daphne van der Giessen zijn de winnaars van het schutterstoernooi. Foto: Wim van Tuijl

Schutterstoernooi ouderwets gezellig

Korfbal n Op Hemelvaartsdag wordt bij Fiks traditiegetrouw het schutterstoernooi gehouden. Dus ook in 2022. De leiding lag dit jaar in handen van Rick van der Kraan, Theo Vreeken en Roy Vreeken. Het werd weer een gezellige dag.

De vele deelnemende duo’s waren verdeeld over meerdere poules. Na de kwart- en halve finales zouden Youp Coli en Daphne van der Giessen tegenover Hilde Warmerdam en Maurice van Duijvenvoorde in de finale staan. Het ging om een ‘best of three’. De eerste ronde ging naar laatstgenoemd koppel, waarna Youp en Daphne de volgende ronde winnend afsloten. Een derde confrontatie was noodzakelijk om de definitieve winnaar ‘aan te wijzen’. Uiteindelijk trokken Youp en Daphne aan het langste eind en mochten zich winnaars van het schutterstoernooi 2022 noemen. Ze herhaalden daarmee hetzelfde succes als in 2011.


Zoals gebruikelijk was tussendoor het strafworp schieten. Hierin bereikten Lianne Anholts en Miquel van Welzen de finale. Winnaar werd Miquel en mocht, evenals in 2021, de beker in ontvangst nemen.

Een andere traditie van deze dag was de sparerib barbecue. Na het uitreiken van de prijzen was het genieten van spareribs, salades en stokbrood. Het bleef lang gezellig in en rond de kantine. Een bevestiging van deze niet meer weg te denken jaarlijkse traditie.


Turnsters O.G.A.V. sluiten het wedstrijdseizoen goed af

turnen n Op 15 en 22 mei werden de laatste wedstrijden van het seizoen geturnd door de selectie van O.G.A.V. Oegstgeest. De turnsters hebben goed hun best gedaan en met resultaat.

Op 15 mei kwamen de pupillen niveau 4 als team in actie. 

Het team bestond uit Lieke Bakker, Sanne Kellermann, Yade Bilgin, Natalie Savage en Christina Grantsaan. Met hele nette oefeningen behaalden ze als team de eerste plaats. Daarnaast werd Sanne Kellermann individueel tweede en werd Lieke Bakker zelfs eerste.


Op 22 mei turnden de junioren Sanne Barends, Elise van Delft en Ayshia Schalkwijk hun tweede individuele meerkamp in de 3e divisie. Op vloer hebben ze alle drie mooie oefeningen laten zien. Ayshia behaalde op het toestel balk een goede tweede plaats.


Een mooie afsluiting van het wedstrijdseizoen.





Afbeelding
Afbeelding