Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Dag van het kasteel - Tweede Pinksterdag - op Landgoed Oud Poelgeest

ontdekken n De eerste landgoeddag van Kasteel Oud Poelgeest van juni staat in het teken van De Dag van het Kasteel. Traditioneel openen veel kastelen op Tweede Pinksterdag (6 juni) hun deuren voor het publiek. Zo ook Kasteel Oud Poelgeest, een mooie gelegenheid om het prachtige kasteel eens van binnen te bekijken.

Tussen 11.00 en 16.00 uur geven vrijwilligers van Stichting Kasteel Oud Poelgeest rondleidingen en vertellen verhalen over de historie van het kasteel.


Wandelingen

In het kader van het thema van de landelijke dag van het kasteel, dit jaar ‘een ramp is van alle tijden’ worden er wandelingen over het landgoed verzorgd door Ruurd Kok. Hij vertelt tijdens de wandelingen onder andere oorlogsverhalen die zich op het landgoed hebben afgespeeld. Zo neemt hij bezoekers mee langs de nog leesbare inscripties in de boomstammen van de Canadeze bevrijders. (Voor de rondleidingen kunnen bezoekers zich inschrijven via kasteeloudpoelgeest.com.) En die Canadeze bevrijding wordt muzikaal gevierd met een optreden van de Band of Liberation voor het kasteel tussen 14.00 en 14.45 uur.


Bezoekers kunnen terecht op het terras terwijl hun kinderen zich kunnen vermaken in een heus springkasteel (12.00 tot 16.00 uur).