Afbeelding

ASC wint cruciale wedstrijd

voetbal n ASC heeft na een 2-1 zege op Esto mogelijk de basis gelegd om de dreigende nacompetitie te ontlopen. De prachtige goal van Sean Goebel in de 81e minuut was goud waard.

Voor aanvang van de wedstrijd stond Esto op de veilige tiende plaats met drie punten voorsprong op ASC. Dit betekende dat de tegenstander bij winst vrijwel zeker was van directe handhaving en ASC tot de nacompetitie zou zijn veroordeeld.
In de beginfase trachtte Esto een snelle voorsprong af te dwingen. Het offensief leverde geen treffer op. De thuisploeg kwam beter in de wedstrijd en zocht meer de aanval. De eerste de beste goede mogelijkheid in de 21e minuut leverde het volle rendement op. Linksbuitenspeler Lars Valkx gaf een prima voorzet aan Jelle Schouten. Zijn schot werd nog gepareerd door de keeper, maar landde voor de voeten van Alex Iliopoulos. Van dichtbij haalde doeltreffend uit. Daarna zette Esto veel druk naar voren en kreeg enkele zeer redelijke kansen op de gelijkmaker. Dit kwam mede omdat de ASC-verdediging vaak lange ballen naar voren speelde en Esto steeds de aanval opzocht. Op een psychologisch vervelend moment betaalde het offensief van de tegenstander zich uit in een treffer vanaf de tweede lijn.
De tegenslag had geen negatief effect voor ASC in de tweede helft. Met zelfvertrouwen ging de formatie van Jesper Neuteboom op zoek naar een nieuwe voorsprong. De maker van de 1-0: “We zijn als team nu in een goede flow gekomen en wisten er meer te halen viel”, gaf Alex na afloop aan. De werkelijkheid was dat een gelijkspel dreigde en Esto de voorsprong van drie punten met succes zou verdedigen. Tot de 81e minuut. Uit een corner van Jelle Schouten schoot Sean Goebel van ruime afstand zijn team naar 2-1. “Het was niet nadenken maar schieten”, analyseerde een uitgelaten Sean na afloop. “De verdediging heeft in de slotfase uitstekend standgehouden tegenover het slotoffensief van de tegenstander. Mijn team liet de bal goed rondgaan tot aan het laatste fluitsignaal van de arbiter. Natuurlijk een grote ontlading van vreugde bij het team”, zei de zeer blijde Jesper.
Met nog twee wedstrijden te spelen, staat ASC gelijk met Esto op de tiende plaats. Het doelsaldo is nog in het voordeel van Esto. ASC moet komende zondag uit tegen Schoten dat afgetekend laatste staat. De slotwedstrijd is op maandag 6 juni (Tweede Pinksterdag) tegen middenmoter EMM. Voor het eerst in deze competitie heeft ASC de kansen in eigen hand gekregen.
Dit was de laatste thuiswedstrijd op zondag in de historie. ASC gaat vanaf volgend seizoen naar de zaterdagcompetitie. De slotwedstrijd in de zondagcompetitie is op maandag 6 juni. Er mag dus gesproken worden van een historisch moment.