Dominic van Welzen met oorkonde en team. Hij speelde 250 maal voor Fiks 1. | Foto Monique van Welzen
Dominic van Welzen met oorkonde en team. Hij speelde 250 maal voor Fiks 1. | Foto Monique van Welzen Foto: Monique van Welzen

Dominic van Welzen gehuldigd voor zijn 250e wedstrijd in Fiks 1

korfbal n Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd Fiks-Dalto werd Dominic van Welzen (nu 29) in het zonnetje gezet, omdat hij zijn 250e wedstrijd voor Fiks 1 heeft gespeeld. Hij heeft in die 250 wedstrijden 706 doelpunten achter zijn naam staan.

Zijn vader Nico van Welzen sprak hem toe en gaf hem een oorkonde en bloemen. Na de wedstrijden volgden meer en geschenken en een fotosessie. Graag vertelt Dominic over zijn sportieve loopbaan bij Fiks. "Ik kom uit een Fiksnest”, opent Dominic. Beide ouders, Nico (huidige teamleider) en Monique, speelden op jonge leeftijd al bij Fiks. Nico heeft jarenlang in Fiks 1 gespeeld. "Ik debuteerde op mijn 17e en vanaf mijn 18e kwam ik permanent uit voor Fiks 1. Dat was in seizoen 2012/2013. Fiks speelde eerste klasse en ik heb met het team een prachtige opmars mee mogen maken. Promotie naar de Overgangsklasse en een paar seizoenen later stoomden we door naar de Hoofdklasse, zowel veld als zaal. Mijn mooiste wedstrijd was op 6 juni 2018. Op deze zonnige zaterdag gingen we met twee bussen naar Harderwijk, waar we tegen Unitas de kampioenswedstrijd speelden. Ik herinner me de uitgelaten sfeer na de gewonnen wedstrijd, het triomfantelijke onthaal bij terugkomst in Oegstgeest en het grote feest dat volgde”, vertelt Dominic. Meerdere spelers van Fiks 1 zijn al vanaf zijn jonge jaren goede vrienden. "Fiks is echt mijn club waar ik me helemaal thuis voel. Behalve selectiespeler ben ik ook vrijwilliger. Ik geef training aan de jeugd en ben betrokken bij Technische Zaken. Ik zal hier nooit weggaan."