Afbeelding
Foto:

Wilhelminapark - eik is geveld

Helaas maar waar, de eik waar wij (en de drie generaties voor ons) op uitkeken en onder voetbalden is niet meer.

Begin twintigste eeuw was het gezin van mijn overgrootvader eerste bewoner aan het Wilhelminapark. Vermoedelijk was de eik een aantal jaren daarvoor aangeplant en misschien al zo’n vijftien jaar oud. Ook mijn oma moet ongeveer vijftien jaar oud geweest zijn, zij werd geboren in 1891. Mijn moeder, geboren in 1930 in voormalig Nederlands-Indië, kwam enkele keren gedurende de jaren dertig te logeren aan het Wilhelminapark wanneer het gezin op verlof was in Nederland. In de naoorlogse jaren heeft het gezin van mijn moeder een zestal jaren bij haar grootvader ingewoond. In 1955 overleed mijn overgrootvader, in 1963 mijn oma.

In 2017 verhuisde ik met mijn vrouw en kinderen als vierde en vijfde generaties naar het Wilhelminapark. Mijn moeder overleed twee jaar geleden. Onlangs voetbalden mijn zoon en ik nog onder de eik aan het pleintje voor het voormalige gemeentehuis.

Afgelopen vrijdag was het de beurt aan de eik. De lange levenscyclus van de eik was voltooid. De eik waar alle generaties van genoten hebben; die prachtige grillige boom die een bovenmenselijke leeftijd heeft bereikt.

Ivo van den Heuvel


• Zelden heb ik zo’n grote groep potentiële kopers gezien in een damesmodezaak. Dit was het geval in de Pop-Up shop van Stichting Make-a-Wish in de Passage vorige week. Een tijdelijke vintage shop met tweedehands kleding en accessoires. Ongetwijfeld zal dit een mooie opbrengst opleveren voor deze Stichting die de allerliefste wensen vervult van ernstig zieke kinderen

• Heeft het winkelpand van de Dames Dietz een fraaie make-over ondergaan. Wellicht een mooi voorbeeld voor ondernemende collega-ondernemers om de Kemp nog aantrekkelijker te doen ogen?

• Is personeel vinden een actueel probleem. Ik was verrast te zien wat Albert Heijn al niet biedt om hen te werven. Een uurloon van 5,07 euro per uur voor een 15-jarige, wat oploopt tot 14,32 euro voor een 21-jarige en ouder. Daarnaast korting op boodschappen, AH-deals, 10% korting op een sportschool abonnement, flexibele werktijden en deelname in de winst.

• Dat Business niet altijd iets met geld te maken hoeft te hebben bewijst Hester Scheltens van het Kunstkasteel met haar Weggeeftafel aan de Rhijngeesterstraatweg. Als daar iemand mij vertelt dat hij zo blij is met deze Weggeeftafel, omdat hij daar verjaardagscadeautjes vindt voor zijn kleinkinderen die hij zelf niet kan betalen van zijn uitkering, dan is Hester toch wel erg goed bezig, toch?

• Is vanuit Oegstgeest komend, direct na de Almondehoeve aan de linkerkant van de weg, een self-service kastje geplaatst voor de verkoop van een doosje verse eieren voor 1 euro. Maar als ik langsrij zie ik een leeg kastje en dus geen eieren. Wellicht ben ik te vroeg, of wellicht te laat?

Afbeelding
Afbeelding