Afbeelding
Foto:

LOHC-Hockeyschool plus-programma verlengd voor jongste jeugd

hockey n Na een succesvol eerste seizoen gaat hockeyclub LOHC door met het ‘plus’ programma voor de jongste jeugd.

Sinds september volgen 40 spelers uit de E-jeugd het programma waarbij ze elke vrijdag een andere sport doen dan hockey. Goed voor een brede motorische basis, veel plezier en de hockeyprestaties. Inmiddels hebben de spelers rugby, schaatsen, yoga, boulderen, freerunnen, basketbal, badminton, boksen en cricket gedaan en staan beachvolleybal, zeilen en golfsurfen nog op het programma. 

Uit een recente enquête bleek dat zowel sporters als ouders positief zijn. Zo waardeerde ruim driekwart het programma met een ‘heel erg leuk’ of ‘fantastisch’. Niet alleen is het heel erg leuk om allemaal verschillende sporten te doen, ook maak je kennis met de culturen van deze sporten. Dit doordat de spelers van LOHC geweldig zijn ontvangen door verenigingen als DIOK (rugby), De IJssport Vereniging Leiden (schaatsen), Veglo (badminton) en ASC (cricket) die hun beste trainers ter beschikking hebben gesteld.


De inschrijving voor volgend seizoen is onlangs gestart. 


Nipt verlies LOHC in Rijnderby

hockey n Afgelopen zondag stond de immer beladen wedstrijd tussen LOHC en Roomburg op het programma. Ondanks veel blessures na een zwaar seizoen in de Hoofdklasse wilden de mannen van H45+ alles geven tegen hun rivalen in het oranje.

Daar het in het verleden nog wel eens onvriendelijk kon worden, was er deze keer sprake van gezonde rivaliteit en lag de nadruk op het goed willen hockeyen. Na een enerverend duel wisten de Roomburgers de wedstrijd met 1-2 te winnen en zo de titel in de Hoofdklasse te verzilveren. Clubicoon van Roomburg en watervlugge verdediger Guy van Iepen, zichtbaar geëmotioneerd:”Ik ben zo trots op de jongens. Van LOHC win je niet zo maar en dat we dit vandaag dan doen en de titel pakken hier in Oegstgeest is wel heel speciaal”. Na de wedstrijd wordt de titel uitbundig gevierd met de massaal meegereisde fans uit Leiden en worden de traditionele badjassen uitgedeeld. "Tuurlijk doet het even pijn, verliezen in de derby is nooit leuk, maar Roomburg is dit jaar de terechte kampioen, zij hebben gewoon het beste elftal in de Hoofdklasse waar met teams als Schiedam en Leonidas er sowieso geen ‘kleintjes' meer zijn” aldus Oud-international Hesus Witsenburg. Ras aanvaller van LOHC, Joep Roovers:”Mooi om te zien dat er vandaag sprake was van onderling respect en dat er geborreld en gelachen kon worden om de gezonde rivaliteit die er is tussen beide clubs”. Overigens bleek dat de verslagen in de Oegstgeester Courant door Roomburg nauwlettend worden gelezen en verder verspreid buiten de dorpsgrenzen en men soms vergeet zulks met een knipoog te lezen.
De mannen van H45+ zal het 1e seizoen in de Hoofdklasse afsluiten met een prachtige 2e plek en zullen na een korte zomer de voorbereidingen voor volgend seizoen starten.

Afbeelding