Het SeniorenComputerCafé (SCC) Oegstgeest is weer geopend.
Het SeniorenComputerCafé (SCC) Oegstgeest is weer geopend. Foto:

Nazanin te gast bij gespreksgroep

ontmoeting n Donderdagmiddag 2 juni van 14.00 tot 16.00 komt de Afghaanse journaliste Nazanin Amini haar levensverhaal vertellen aan de deelnemers van de Radius gespreksgroep in de Haaswijkflat.

Opgegroeid en opgeleid in Afghanistan kwam ze jaren geleden met haar man naar Nederland. Ze spreekt inmiddels goed Nederlands en heeft een Nederlands paspoort. Hoe moeilijk is het om je thuis te gaan voelen in een vreemd land zonder familie in de buurt? Hoe is het om steeds berichten te lezen dat je moederland waar je familie woont weer terugkeert naar strenge leefregels?

En ieder die geïnteresseerd is, is van harte welkom.


SeniorenComputerCafé

hulp n Het SeniorenComputerCafé (SCC) Oegstgeest is weer geopend voor cursussen en (inloop)spreekuren. 

"U kunt gewoon weer bij ons aankloppen voor hulp bij computer-, tablet- of smartphone. De inloopuren zijn op dinsdag- en vrijdagmiddag van 13.45 tot 15.45 uur in ons leslokaal van flat Haeswijk, Pres. Kennedylaan 141."

Ook gaan de cursussen weer starten. Er is nu ook een cursus voor de nieuwe Windows-11 versie, maar ze zijn er ook voor de tablet en smartphone. Via het computercafé kan men thuis gratis de onlinecursussen van SeniorWeb volgen, ook als men nog geen lid is van SeniorWeb. "Hiervoor dient u eerst even langs te komen."

Kortom: SCC is weer in de gelegenheid te helpen met vragen en problemen op het gebied van PC/laptop, tablet en smartphone. Kijk op www.scc-oegstgeest.nl voor meer informatie, of kom gewoon even langs tijdens de inloopuren.