Fiets uit stalling Leiden Centraal

leiden n Het is weer drukker rondom Leiden Centraal. In coronatijd mochten fietsen langer in de gemeentelijke stallingen blijven staan, maar nu het weer drukker is, neemt de vraag naar fietsparkeerplekken toe. "Staat uw fiets sinds coronatijd nog in de stalling? Haal deze op voor 18 juni", laat de gemeente Leiden weten.

De langgeparkeerde fietsen zijn gelabeld. "U kunt uw fiets nog tot en met vrijdag 17 juni ophalen. De niet-opgehaalde fietsen worden daarna weggehaald." Vanaf 1 juni wordt de maximale stallingstermijn van twee weken voor fietsen in en rondom het stationsgebied opnieuw gehandhaafd. Dit houdt in dat fietsten maximaal twee weken aaneengesloten in een gemeentelijke fietsenstalling (Zeezijde, Lorentz of Taxistandplaats) of fietsenrek in het stationsgebied mogen staan. Na 14 dagen worden deze fietsen weggehaald. Weggehaalde fietsen kunnen tegen vergoeding opgehaald worden bij de fietsopslag aan de Willem Barentszstraat 20 in Leiden. 


Parkeer gratis

"Bent u van plan om met de fiets naar de stad te komen? Zet uw fiets dan gratis in een van de stallingen. Check www.leiden.nl/fietsparkeren voor de dichtstbijzijnde stallingsplek of kijk op www.leiden.nl/andersparkeren voor meer informatie over het hoe en waarom."