Afbeelding
Foto:

Dag van het Kasteel op Oud Poelgeest

erfgoed n Op 6 juni is het Landgoeddag op Oud Poelgeest.

Deze zondag staat de landelijke Dag van het Kasteel centraal. Het thema van dit jaar is ‘Een ramp is van alle tijden’. Voor deze dag heeft Oud Poelgeest het volgende programma: Rondleiding Kasteel (11.00 - 16.00 uur), springkussen voor kinderen (12.00 - 16.00 uur), optreden Band of Liberation (14.00 uur), Oorlogsverhalen van het Landgoed. Twee rondleidingen tussen 11.00 en 14.00 uur. Gratis te bezoeken.


Zwaar bevochten overwinning H45+ in 'de hel van Schiedam'

hockey n Diep in Rotterdam wisten de mannen van LOHC H45+ een schitterende overwinning uit het vuur te slepen.

De 2-4 in de zinderende hitte op het oncharmante complex van de Schiedammers ingekneld tussen de A20 en A13 was by far het mooiste duel van deze zonnige speeldag in de Hoofdklasse. Alles zat er in: strijd, passie, overgave, partijdige arbiters, heftige duels, sterk defensief spel, een wereldredding van sluitpost Christiaan Swinkels met de stick en mooie goals. 

"Alles doet pijn, maar dit zijn de mooiste, als Team hebben we ons niet gek laten maken en gevochten voor elke meter. Vorig jaar lieten ons nog intimideren en gingen we er af, vandaag waren we vastberaden” aldus een zichtbaar emotionele Oud-International Hesus Witsenburg. 

Captain Paul Dwarshuis was wederom zeer trefzeker met een hattrick waaronder een wonderschone lobje. "Ik ben zo trots op de jongens, bij Schiedam uit win je niet zo maar”, aldus de sterk spelende back, Maarten van Marle.