Voor de cursisten van Mayo de Graaf was de tentoonstelling een feest van herkenning. | Foto PR
Voor de cursisten van Mayo de Graaf was de tentoonstelling een feest van herkenning. | Foto PR Foto:

Groot succes expositie cursisten Mayo de Graaf in Duinzigt

cultuur n In het zonnige weekend van 14 en 15 mei werd een uitgebreide overzichtstentoonstelling georganiseerd in Duinzigt. Onder grote belangstelling werd de expositie om 12.00 uur geopend door Mayo de Graaf, swingend begeleid door Theo Veld en Jan Hauwert. 

De sfeer in het romantische voormalig klooster was mooi. Het publiek was enthousiast over het getoonde werk, dat varieerde van klein en kleurrijk, tot groot, sterk en abstract. Men was over het algemeen van mening dat de tekeningen en schilderijen van hoog niveau waren, een zeer verzorgde indruk maakten en vaak tot in detail waren uitgewerkt. 


Vruchten

Door de jaren heen hebben de lessen van Mayo duidelijk hun artistieke vruchten afgeworpen. Omdat er veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkelingen, varieert het beeld van de opdrachten elke keer weer. De cursisten zijn vol lof over het aangeboden lesmateriaal dat hen telkens weer verbaast en ook elke week verder brengt. De besprekingen na afloop van de les worden eveneens erg gewaardeerd. 


Voor de cursisten zelf was de tentoonstelling een feest van herkenning toen zij door de gangen en zalen hun eigen opdrachten, nu gemaakt door andere groepen, tegenkwamen. 

Ondanks de grote drukte bood Sabine Biekart samen met haar vriendelijke gastvrouwen het publiek een gastvrije en erg gezellige ontvangst op terras, in het restaurant en de bar.