Bewegen op leeftijd

senioren n Bewegen is gezond, het is nodig en nuttig. Dat weten we allemaal. Maar waar vind je een activiteit die goed te doen en ook nog eens leuk is. Radius start weer met verschillende sportieve activiteiten, speciaal voor de mensen die hun vitaliteit willen behouden. 

Deze activiteiten houden met aandacht en voorzichtigheid rekening met de eigen mogelijkheden.

Op dinsdag 24 en woensdag 25 mei zijn er gratis proeflessen ter kennismaking.


Dinsdag 24 mei – Leo Kanner gymzaal, Hazenboslaaan 101

15.00 uur: Stevig in balans

16.30 uur: Indoor Bootcamp


Woensdag 25 mei - Haeswijkflat, President Kennedylaan 141

10.00 uur: Ballet op leeftijd

11.45 uur: Hip hoppen


Het is spannend om iets nieuws te gaan doen. Maar hoe ouder we worden, hoe meer we het nodig hebben. Wie deze gratis proeflessen wil gebruiken om te snuffelen aan deze activiteiten kan contact opnemen met Radius (071 707 42 00). Ook bij vragen kan men bellen.


In juni starten deze activiteiten met een verkorte eerste ronde van acht wekelijkse bijeenkomsten. Inschrijven is al mogelijk.


Praktijkles vaste hengel bij HSV De Leede

Warmond n Hengelsportvereniging De Leede uit Warmond organiseert een praktijkles vaste hengel voor kinderen van 7 tot en met 13 jaar op donderdagochtend 26 mei (Hemelvaarstdag).

De locatie is afhankelijk van het aantal deelnemers en de weersomstandigheden. Deze ochtend leren deelnemers de kneepjes en techniek en wordt er natuurlijk echt gevist. 

De deelnemers worden verdeeld in kleine groepjes en langs de waterkant leggen de jeugdbegeleiders uit wat je moet doen voordat je begint met vissen. Dat is niet alleen maar het optuigen van de vaste hengel, maar ook het uitloden en peilen van de dobber en het bereiden van lokvoer. 


Deelname aan deze jeugdactiviteit is gratis voor leden en niet-leden. Wel moet men zich aanmelden vóór 24 mei via het aanmeldformulier op www.hsvdeleede.nl (onderdeel jeugd). Wie jeugdlid wordt van De Leede ontvangt een jeugdVispas (tot 14 jaar) of Vispas (vanaf 14 jaar) en de bijbehorende Gezamenlijke Lijst van Viswateren. Deze visdocumenten zijn vrijwel altijd verplicht om te mogen vissen in de Nederlandse wateren.