Vers van de maand

Verloren liefs

Verloren dingen worden weer van zichzelf.

Kwijtgeraakte knikkers, zonnebrillen in zee

en weggewaaide woorden.

Behalve het liefs

dat ik jou nog nariep,

maar dat je niet meer hoorde

omdat je al bij de brug fietste.

Dat dwaalt met de wind

voor altijd door

eindeloos op zoek

naar jouw oor.


Soms lees je een gedicht van iemand waar je nog nooit van hoorde. Zo verrast dichter, (kinder)boek schrijver en theatermaker Jaap Robben (1984) met dit speelse gedicht uit het prentenboek “zullen we een bos beginnen” (uitg. de Geus, 2008).

Verloren knikkers en zonnebrillen worden weer gevonden en krijgen hun eigen plaats en de betekenis waarvoor ze zijn bedoeld. Maar de woorden met het liefs uit je hart, die je iemand nog naroept, waaien weg en worden niet meer gehoord. Ze bereiken de ander niet en worden een speelbal van de wind. Hij of zij is al bij de brug op weg naar een ander doel.

Jij had je het afscheid anders voorgesteld. Wie weet krijg je in deze zonnige meimaand een nieuwe kans. 

Ronald da Costa


Radius filmmiddag op 27 mei

film n Een echtpaar vraagt waar de zeevruchten in de risotto zijn gebleven en of er nog spaghetti met ballen bij geserveerd kan worden: Het is een treurige situatie voor de twee broers: Primo en Secundo.

Met die ene vaste klant en met Amerikanen die alleen maar spaghetti bolognese willen eten, redden ze het niet met hun pas geopend restaurant.

Bij de Radius film van deze maand volgen bezoekers gedurende anderhalf uur twee broers, die aan de ene kant elkaars tegenpolen zijn en aan de andere kant elkaar aanvullen. Er wordt veel aandacht besteed aan Italiaans eten, de heerlijkste gerechten komen voorbij.

Dorpscentrum Oegstgeest • Vrijdag 27 mei 14.30 uur •  Kosten: €5,-

De titel is op te vragen bij Radius tel: 707 4200 of bij Dorpscentrum: tel: 88 766 56


Martin Gravemaker Kampioen Kaderbreed-toernooi Duinstreek 2022

Biljart n In Biljartcentrum Oegstgeest speelden veertien kadristen afgelopen weekend weer een geslaagd toernooi. Met het mooie weer van het weekend van 14 en 15 mei als concurrent waren er weer enkele nieuwe en verrassende titelkandidaten en werd Martin Gravemaker de winnaar. Andere nieuwkomer René Verkaik werd tweede.