De organisatie is in handen van Dorpskracht en platform Netwerk Vrijwillige Ondersteuning Oegstgeest (NVOO). |
De organisatie is in handen van Dorpskracht en platform Netwerk Vrijwillige Ondersteuning Oegstgeest (NVOO). | Foto: Willemien Timmers

Welkom deze week in de ‘pop-up’ vrijwilligerswinkel

Algemeen

De komende dagen is er weer een vrijwilligers ‘pop-upwinkel’ te vinden in Winkelcentrum Lange Voort. “Dus ben je op zoek naar vrijwilligerswerk, of wil je kennis maken met de diverse vrijwilligersorganisaties? Je bent deze week, tot en met vrijdag 20 mei, elke dag welkom vanaf tien uur”, laat vrijwilligersmakelaar Ivonne Janka enthousiast weten.

‘Kom langs als je op zoek bent naar vrijwilligerswerk dat bij je past!’

Dankzij de hulp van de SOEK, de kringloopwinkel van Oegstgeest, ziet de winkel, die naast de Jumbo in het oude Jaminpand gevestigd is, er weer heel gezellig uit. De winkeliersvereniging stelt het pand wederom beschikbaar.

De eerste ochtend van de vrijwilligers pop-up was dinsdag direct al een succes. “Er waren vandaag van acht verschillende organisaties vrijwilligers aanwezig voor belangstellenden om kennis mee te maken. Veel mensen kwamen bewust langs voor een kennismakingsgesprek, maar er ontstonden ook veel spontane gesprekken met mensen die na of voor het boodschappen doen even binnenkwamen”, vertelt Ivonne blij.

“Zo kwam er een mijnheer binnen die steeds fietsmaatjes op zo’n duofiets ziet rijden, en wilde weten hoe hij zelf eventueel ook fietsmaatje kan worden. Een dame die nu nog in de zorg werkt en binnenkort met pensioen gaat, wilde informeren naar vrijwilligerswerk op een heel ander gebied. Ze heeft tijdens haar bezoek aan de vrijwilligers pop-upwinkel kennisgemaakt met vier verschillende vrijwilligersorganisaties en gaat nu verder uitzoeken waar ze het meest blij van wordt”, laat de vrijwilligersmakelaar als voorbeeld weten. “Ook kwam een dame langs die naast haar werk iets voor een ander wil doen. Zij was op zoek naar een leuke bestuursfunctie. Ze gaat de vacatures verder bekijken op Dorpskracht.nl. Daarnaast kwam een jongeman met een lichte beperking gezellig langs en gaf aan graag iets op te willen zetten voor andere jongeren. We zijn blij met deze eerste, goede resultaten!”

De vrijwilligers pop-upwinkel is nog tot en met vrijdag geopend. “Kom langs voor een vrijblijvend gesprek, een kennismaking of een gratis kopje koffie!”

Vrijwilligers pop-upwinkel • Winkelcentrum Lange Voort •  17 tot 20 mei •  Elke dag van 10.00 tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag tot 20.00 uur