Het verlangen naar zin

lezing n Hans Alma bespreekt op donderdag 19 mei kerngedachten uit haar boek ‘Het verlangen naar zin.

In dit boek ontwikkelt zij een nieuwe visie op zingeving en levensbeschouwing. De nadruk ligt op het aandachtig en verbeeldingsvol onderzoeken wat de wereld te bieden heeft. Een zinvol bestaan wordt mogelijk waar we afstemmen op de unieke waarde van wat ons omringt. In haar lezing gaat zij met name in op de vraag hoe we ruimte creëren voor aandacht, compassie en zorg, zeker in deze met corona geconfronteerde tijd. En hoe houden we onze (her)waardering van zorg vast bij het streven naar economisch herstel? Zij legt vanuit deze vragen een verbinding tussen haar boek en de actuele situatie.

Hans Alma is bijzonder hoogleraar Religieus humanisme en Compassie aan de VU en is gasthoogleraar hedendaags humanisme aan de Vrije Universiteit Brussel. Daarnaast heeft ze een praktijk voor coaching en training, een werkplaats voor zinvol leven en werken. Graag aanmelden van tevoren.

Do 19 mei / 20.00 -22.00 uur

Dorpscentrum / Richtbedrag € 5,00

Info / Gerrie Kooijman-van Andel, 06- 1839 2604 of gerriekooijmanva@outlook.com

of Niek Smit, 070 7858852 / 06 57229896


Kwijtschelding

sportaccommodaties n Als gevolg van landelijke coronamaatregelen heeft de gemeente Oegstgeest haar binnensportaccommodaties van 1 maart 2020 tot en met 31 januari 2022 verplicht moeten sluiten. Hierdoor hebben huurders tijdelijk geen gebruik kunnen maken van deze accommodaties. Het merendeel van hen is hiervoor reeds gecompenseerd vanuit een gemeentelijke of landelijke steunregeling. Ten aanzien van een aantal huurders geldt dat zij geen beroep konden doen op steunregeling. Het college heeft besloten hen alsnog te compenseren door over de voornoemde periode het huurbedrag kwijt te schelden. 


Proef de wilde natuur 

groen n In mei en juni toont de natuur zich vaak op zijn mooist. De vlier, meidoorn, maar ook veel wilde kruiden staan in bloei. Er staan veel eetbare planten en bloemen in de natuur. ‘Daphne struint’ organiseert hierover twee wildplukwandelingen in Oegstgeest op zondag 22 mei bij de Klinkenbergerplas.

In twee uur tijd leren deelnemers wat ze, met respect voor de natuur, kunnen oogsten uit het wild. Ook mythes en verhalen over eetbare natuur komen aan bod. Na afloop van de wandeling worden de deelnemers getrakteerd op een wilde snack en vers geplukte thee.

Tijdens de wildplukwandeling van Daphne Struint komen er veel weetjes, recepten en verhalen over eetbare planten aan bod. Voor tijden, prijzen en beschikbaarheid: www.daphnestruint.nl