Afbeelding
Foto: Cornelia Middelkoop

Volijke uien

"Vorig jaar stond er een oproep in O.C. van de dorpsecoloog om uien te planten bij de bomen van je straat. Ik stuurde die hint naar alle bewoners van mijn straat,"vertelt Cornelia Middelkoop. "Eén echtpaar reageerde positief. De tuinder schreef: 'als iedereen het doet hebt u een aparte versierde straat.' Ik deed het en keek er niet meer naar om. Tot nu toe! Ik plant er zeker nog een zakje nieuwe bolletjes bij en vind het een heel geinig advies van de ecoloog," aldus Cornelia.


Gesprek aan tafel

ontmoeting n Op woensdag 18 mei is er in Dorpscentrum Oegstgeest weer een bijeenkomst van ‘Gesprek aan tafel’ van 10.30 tot 12.30 uur.

“Graag nodig we geïnteresseerden uit voor ‘Gesprek aan tafel’ waar deze keer een heel aanspreekbaar onderwerp aan de orde gesteld wordt: Leven in vrijheid,” laat een van de organisatoren, Ali Hellinga, weten.

In de maand mei staan we elk jaar stil bij de herdenking van de bevrijding en de betekenis van leven in een vrij land. Dat speelt momenteel nog in het bijzonder in verband met de bezetting van de Oekraïne. “Vrijheid is een veelomvattend begrip, maar is ook op individueel niveau aan de orde. Wat betekent vrijheid voor mijn huidige situatie, voel ik me vrij nu ik door bijvoorbeeld het ouder worden meer afhankelijk ben van de omgeving en van anderen. In welke situaties voel ik me maximaal vrij en wanneer het minst vrij? En wat is de waarde van vrijheid van meningsuiting, zit er een grens aan?”


Iedereen mag zich vrij voelen om in het komende Gesprek aan tafel mee te praten over dit thema.

Vragen of informatie: 0619072236


Ecstatic Dance in De Paulus

dansen n Op vrijdag 20 mei is er in Cultuurhuis De Paulus, Warmonderweg 2, een bijzondere dansavond voor iedereen die wil bewegen op inspirerende muziek. Inloop en verstilling om 19.30 uur, dans tot 22.15 uur.

De vrije dans - ademend, spelend, onderzoekend - wordt live begeleid door dj’s van eigen bodem.

Voor uitgebreide informatie en aanmelden:

hipsy.nl/leiden-ecstatic-dance of telefonisch 06 15942428.