Yme Koning en Joel Magril hebben ze glansrijk het kampioenschap veroverd in de pupillen C-klasse. | Foto Henk van Gijzen
Yme Koning en Joel Magril hebben ze glansrijk het kampioenschap veroverd in de pupillen C-klasse. | Foto Henk van Gijzen Foto: Henk van Gijzen

Pecos komt net tekort

tafeltennis n Aan de 3-4 nederlaag in de derby tegen het Leidse Scylla lag het niet. De tafeltennissers van Pecos hadden eerder in het seizoen een paar punten meer moeten maken om zich in de eerste divisie te handhaven.

Het verschil met concurrent Bergeijk was uiteindelijk klein. Dat team kreeg op de slotdag met 7-0 op de broek van het Amsterdamse Tempo Team, dat zodoende kampioen werd. Door de drie punten die Paul Kruijt (twee zeges), Jens Wiersma (eentje) en René Waterreus (nul) zaterdag tegen Scylla bijeensloegen, kwam Pecos nog dicht in de buurt. Het eindigt op slechts twee punten achter de Brabanders. Achteraf gezien was een puntje meer in het onderlinge thuisduel (3-4 verlies) dus zelfs genoeg geweest voor een nipte handhaving.

Gelukkig wordt de degradatie aan de Voscuyl niet als een ramp ervaren. Kopman Maroun Nader wees er vooraf al op dat zijn team deze zomer twee spelers kwijtraakt en dat zal moeten opvangen. Een klasse lager moet dat een relatief eenvoudige opgave zijn. 


Pupillen meteen kampioen

Beter nieuws komt van het beginnersfront. Direct in het eerste seizoen dat Yme Koning en Joel Magril competitie spelen hebben ze glansrijk het kampioenschap veroverd in de pupillen C-klasse. Beide spelen nog geen jaar tafeltennis en zijn snel goed geworden. Ze wisten 44 van de 50 partijen te winnen. 

De tegenstander van afgelopen weekend was Sliedrecht en heeft een sterke troef in handen met Jens Eckhart. Maar deze kopman was of op vakantie óf durfde de directe confrontatie niet aan. In elk geval werd het zaterdag afgetekend 5-0 voor de Pecospupillen. Voor de stand maakte dat niet uit, want Yme en Joel waren al niet meer in te halen. Ze kregen daarom ook een mooie beker uitgereikt en de wens dat er nog meer kampioenschappen mogen volgen. 


Senioren nu echt hogerop

Aan de andere kant van het ervarings-spectrum was deze week een nog verrassender titel te vieren. Pecos 6 is gemiddeld 71 jaar. Dit seizoen bleken ze zomaar de sterkste van hun vijfdeklassepoule. Concurrent Siok 3 was weliswaar in de onderlinge duels beide malen met 6-4 te sterk, maar de Nootdorpers morsten veel meer punten tegen de mindere tegenstanders. Ze finishten daardoor met drie punten achterstand op Dick Hoogendam, Theo Küller, Henk van Gijzen en Gabriël Heemskerk, die de kelder van het tafeltennis nu echt vaarwel zeggen en vanaf september in de vierde klasse uitkomen.

Team 6 Kampioen