Afbeelding
Foto:

Maag Lever Darm Stichting zoekt collectanten in Oegstgeest

geven n In Nederland lijden ongeveer twee miljoen mensen aan aandoeningen aan organen behorende tot hun spijsverteringsketen. De aandoeningen zijn meestal infecties of vormen van kanker. 

De Maag Lever Darm Stichting (MLDS) zet zich in voor verbetering van de kansen op herstel door vroege opsporing van de aandoeningen, voor verbetering van de kwaliteit van leven van de patiënten en voor bevordering van algemeen besef van het belang van een gezonde spijsvertering. De MLDS werkt nauw samen met relevante medische expertisecentra en patiëntenplatforms. De primaire taak van de MLDS is financiering. Projecten waar de MLDS aan meewerkt zijn onder meer het Bevolkingsonderzoek Darmkanker en het Deltaplan Alvleesklierkanker.
De landelijke collecte is dit jaar 20 tot 25 juni. De collectanten zullen een collectebus bij zich hebben maar ook een QR-code met behulp waarvan giften via mobiele telefoons mogelijk zijn.
Nieuwe collectanten zijn welkom. Aanmelden bij Fokke Dijkema, tel. 06-17876786.


RendezVous Montmartre

kunst n In de maand mei organiseert de SeniorenSoos RendezVous in Dorpscentrum Oegstgeest een vrolijke contactmiddag voor thuiswonende senioren die wel wat gezelligheid kunnen gebruiken.

Op zondag 15 mei, van 13.30 tot 17.00 uur verzorgt het organiserende team een gezellige kunstmiddag. Uniek in Oegstgeest: Montmartre. 

(Amateur)schilders stellen hun werk tentoon, zo ook diverse andere mooie creaties. Ook is er amusement en muziek met een Frans karakter.

Het Cultuurfonds Oegstgeest ondersteunt dit evenement met een financiële ondersteuning.

De entree is vrij. Consumpties voor eigen rekening. 


Dubbelconcert in de Waterlelie

muziek n Op zondag 8 mei wordt vóór de pauze opgetreden door de houtblazers van Klarinetensemble Lignum. Na de pauze is het de beurt aan een groep koperblazers van de Rijnsbrugse Floraband: Just4fun.

De concerten worden georganiseerd door de Vereniging van Vrienden van de Leidse Hout. De Vereniging krijgt daarbij financiële ondersteuning van de gemeente Leiden en Fonds 1818. De uitvoering is in handen van een groep vrijwilligers: het Waterlelieteam.

In de muziektent wordt opgetreden door regionale amateurensembles in allerlei muziekgenres. Voor dit seizoen staan 21 concerten op het programma met 27 ensembles.


Klarinetensemble Lignum

Klarinetensemble Lignum speelt onder leiding van Hendrik Jan Lindhout een divers repertoire, van Bach tot Reich en van pop tot volksmuziek. Ze geven eigen concerten, doen mee aan festivals (binnen en buiten) en gaan om de paar jaar op concertreis naar het buitenland. Repetitie op maandagavond aan de Langegracht in Leiden. "Kom jij als enthousiaste klarinettist met ons meedoen? Heb je interesse, neem contact op met Aldo Bouman 06-49952090."


JUST4FUN

Met een gevarieerd repertoire, van Robbie Williams tot Benny Goodman, Toppers tot Eurovision Classics en van disco- tot feestmuziek, kan je stellen dat de heren muzikanten in staat zijn op elke situatie in te spelen. Net als de rest van de Flora Band orkesten bestaat de Just4Fun uit een brassband bezetting, aangevuld met drummer zorgt dit voor een heerlijke sound. Just4Fun staat onder leiding van René Leckie en Matthijs Kruik.


Alle concerten beginnen om 13.30 uur.

Zie voor verdere informatie: www.vriendenvandeleidsehout.nl 


Installatie nieuwe raadsleden

Politiek n Tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 28 april werden twee nieuwe leden geïnstalleerd. Het ging om de raadsleden Melanie van Driel en Tom Groot: beiden van de politieke partij PrO. Ze konden bij de vorige raadsvergadering niet aanwezig zijn, maar met hun installatie is de gemeenteraad weer compleet.