Afbeelding
Foto:

Bijzondere wandeling Oud Poelgeest

wandelen n Op zondag 15 mei is er een wandeling op landgoed Oud Poelgeest onder begeleiding van Ruurd Kok. De wandeling start om 14.00 uur bij het Pop-Up Streekhuis en kost €7,50 per persoon.

Ruurd Kok is een schrijvend archeoloog die zich blijft verwonderen over de vele plekken waar bijzondere oorlogsverhalen verborgen liggen in het (stedelijk) landschap, soms zeer dicht bij huis. Alleen al op dit landgoed, Oud Poelgeest, staan een aantal bijzondere bomen waar oorlogsverhalen aan verbonden zijn.

Ruurd Kok heeft onder andere het boekje ‘Bang voor mooi weer’ geschreven. Een bundel voor met verhalen over oorlogssporen in de regio. Ook schrijft Ruurd zeer regelmatig in het Leidsch Dagblad.

Aanmelden kan via: mvanderjagt@dorpsmarketingoegstgeest.nl


Handmade – Fairmade – Fairtrade

wereldwinkel n Bij de Oegstgeester Wereldwinkel in Winkelcentrum Lange Voort worden prachtige sjaals verkocht.

Sjaals en andere geweven producten worden veelal door de armste vrouwen in de wereld gemaakt. Verschillende lokale Fair Trade organisaties hebben als uitgangspunt het creëren van werk voor kansarme vrouwen. De organisaties willen groeien zolang het nodig is. Totdat er in het land geen vrouwen meer geëxploiteerd worden. 

De organisaties helpen ook een onderwijsproject te starten voor kinderen in weeshuizen. Er zal dus een tweeledig voordeel zijn voor de achtergestelde bevolking. Enerzijds zullen de ambachtslieden hun producten kunnen verkopen voor een eerlijke prijs en anderzijds profiteren de kinderen in weeshuizen van het onderwijsproject.

De Wereldwinkel verkoopt diverse soorten sjaals ontworpen en gemaakt door vrouwen uit Bangladesh, India en Nepal.

“De bolletjessjaal is van honderd procent zijde, de paarse sjaal van linnen en de oranje sjaal van katoen. Heerlijke zachte sjaals, ideaal voor alle leeftijden van 0 tot 99 jaar, voor man en vrouw”, laat Sylvia Boekkooi van Wereldwinkel Oegstgeest weten.


Wereldwinkel Oegstgeest, Lange Voort 2j - telefoon 071-523 7600.

www.wereldwinkeloegstgeest.nl. De openingstijden zijn van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.