Pop-Up Streekhuis

genieten n Van 28 april tot en met 17 mei staat het Pop-Up Streekhuis op landgoed Oud Poelgeest. Het Streekhuis is een onderdeel van de campagne Streek van Verrassingen, in samenwerking met Leiden, Leiderdorp, Katwijk, Voorschoten en Wassenaar. Dorpsmarketing Oegstgeest is op zoek naar mensen die hier graag willen overnachten. "Mail voor maandag 9 mei, jouw (mooie, bijzondere of leuke) reden waarom je hier graag zou willen slapen en wie weet win jij een overnachting", laat Marjolijn van der Jagt weten. mvanderjagt@dorpsmarketingoegstgeest.nl


Oplichters

politie n Afgelopen week werden de kinderen van een Oegstgeester dame op leeftijd gebeld door de overbuurman. Of zij ervan wisten dat een ‘dakreparatiebedrijf’ op het dak van hun moeder bezig was met allerhande werkzaamheden.

De dochters kennen hun moeder goed genoeg om te weten dat zij zelf geen inzicht heeft in de toestand van het dak, en wellicht overdonderd was door de aanbellende werklui. Een ingeschakelde kennis kwam polshoogte nemen en besloot 112 te bellen omdat de vrouw een prijsopgaaf van ruim 4400 euro had geaccordeerd. Toen de agenten bij het huis kwamen, hadden ze snel door dat het geheel geen zuivere koffie was. De jongemannen hadden een vaag verhaal en werden door de politie gesommeerd zo snel mogelijk te vertrekken.