4 mei: Herdenkingen in Oegstgeest

herdenken n Op 4 mei worden er niet alleen bloemen bij het oorlogsmonument in het Bos van Wijckerslooth gelegd, maar ook bij de oorlogsgraven en het Halifax monument.

16.00 uur oorlogsgraven Groene Kerkje, 16.30 uur oorlogsgraf op Willibrord erf en 16.30 uur Halifax monument.

Voorafgaand aan de Nationale Herdenking zal om 18.00 uur in het Dorpscentrum stilgestaan worden bij alle oorlogsslachtoffers die ten gevolge van WOII het leven lieten om ons te bevrijden.

Spreker op deze bijeenkomst is Prof. dr. Herman Amersfoort, hoogleraar Militaire Geschiedenis en Strategie.
Dhr. Cor van Beuningen, voorzitter van de Raad van Kerken, zal de namen voorlezen van burgerslachtoffers uit Oegstgeest. Iedereen is hiervoor van harte uitgenodigd. De zaal is open vanaf 17.30 uur.

Om 19.45 uur zal de Nationale Herdenking in het Bos van Wijckerslooth plaatsvinden. De spreker van deze avond is prof. dr. Arif Kutsal Yesilkagit, hoogleraar bestuurskunde aan de Universiteit Leiden.

Dit jaar zijn de gedichten geschreven door leerlingen van de Montessorischool. Het ere-couloir wordt verzorgd door de Sagara Satrya's en de muziek wordt verzorgd door Drumfanfare FBL- Franciscusband Leiden.

Tijdens het defilé worden Oegstgeestenaren in de gelegenheid gesteld om eventueel meegebrachte bloemen bij het monument neer te leggen. De herdenking begint stipt om 19.45 uur, dus graag 15 minuten voor aanvang bij het oorlogsmonument in het Bos van Wijckerslooth aanwezig zijn.