Afbeelding
Foto:

ConcertoValiante in De Paulus

muziek n Onder de titel ‘La Serva Padrona’ brengt het Barokensemble ConcertoValiante op zondag 1 mei een concert in Cultuurhuis De Paulus, Warmonderweg 2, Oegstgeest. Aanvang 16.00 uur (deur open 15.30 uur).

Op het programma staan een vioolsonate van F.M. Veracini en highlights uit de opera buffa La Serva Padrona van Pergolesi. Het libretto voor de opera werd geschreven door Gennaro Antonio Federico , gebaseerd op een theaterstuk van Jacopo Angello Nelli.


Solisten zijn Kitty Lai, sopraan en Yuichi Sakai, bariton. Edmond Chu treedt op als acteur.

Toegangsprijs: voorverkoop € 18,00; 65+ € 15,00; student € 10,00; op de dag zelf € 24,00. Kaarten zijn te bestellen via concertovaliante@ziggo.nl of telefonisch: 06-23867050. Voor meer informatie: www.concertovaliante.com of Facebook: concertovaliante.


IVN Duincursus voorjaar 2022

natuur n Eind 2016 koos het Nederlandse publiek onze Hollandse Duinen als één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Een Duincursus helpt om nog meer te genieten van dit landschap.

De Duincursus van IVN Leidse Regio bestaat uit drie avonden en drie excursies die achtereenvolgens gaan over het ontstaan van de duinen en de verschillende duinlandschappen in de regio Zuid Holland en over de fauna en de flora in deze duingebieden. In de duinen spelen de wind, zand, zout en kalk een grote rol. Deze zijn in hoge mate bepalend voor de landschapstypen en de flora daarin en deels ook voor de fauna. De excursies sluiten steeds aan op de thema’s van de cursusavonden. Voorkennis is niet vereist .

De cursusavonden zijn op donderdag 19 mei, donderdag 9 juni en donderdag 23 juni.

Plaats: Yuverta (voorheen Wellantcollege), Lange Voort 70, 2341 KD Oegstgeest. Tijd: 19.30 – 22.00 uur.

Op zaterdag 21 mei verzorgt men een (fiets)excursie door de verschillende duinlandschappen. Op zaterdag 11 juni en zaterdag 25 juni wandelt men door de duingebieden Meijendel en Berkheide. 

Kosten: € 50.- inclusief koffie en thee op de avonden, een informatief duinboekje en toegang tot het duinterrein. Informatie: ivnduin@gmail.com of 06-20025337.