Trio Descargando.
Trio Descargando. Foto:

Wandeling langs oorlogsgraven

wandelen n In de aanloop naar 4/5 mei staan op Rhijnhof de verhalen van slachtoffers van oorlogsgeweld, vervolging en verzet centraal.

Op donderdag 28 april wandelt kenner Ruurd Kok langs graven uit van de Tweede Wereldoorlog op begraafplaats Rhijnhof. Hij zal vertellen over de oorlogsgraven, de strijd in de meidagen, over gefusilleerde verzetsmensen, kampslachtoffers en burgers die omkwamen bij geallieerde bombardementen.


Donderdag 28 april, 13.30-15.00. Aanmelden is nodig. Dat kan via info@rhijnhof.nl of 071-532 06 09 / keuzemenu 2. Na aanmelding ontvangen deelnemers een bevestiging.


Cubaanse DcO matinee 

muziek n Het mooie lenteweer geeft een positieve boost na alle corona-perikelen. De komende matinee in Dorpscentrum Oegstgeest staat eigenlijk in dit licht. Vrolijke Cubaanse geluiden zullen bezoekers dan zeker nog meer in de lentesfeer brengen.

Het trio Descargando zal de luisteraars muzikaal verrassen. “We nodigen u van harte uit om te komen luisteren, onder het genot van een drankje”, laat de organisatie weten.

De drie doorgewinterde Salseros (Descargando) of Salseras (Descardamas) spelen felle Descargas (Descargas betekent letterlijk: 'ontladingen': het zijn 'jam's' in de salsatraditie) uit de New Yorkse 70-er jaren Salsa Dura periode, maar ook uit Cuba.


Dorpscentrum Oegstgeest - vanaf 15.30 uur - entree € 5 p.p. incl. een kopje thee/koffie. 


Kinderen tot 12 jaar gratis.