Frans van Rijn (midden, zittend) en Détom Autospecialisten zijn ook dit jaar betrokken bij de Dikke Banden Race.
Frans van Rijn (midden, zittend) en Détom Autospecialisten zijn ook dit jaar betrokken bij de Dikke Banden Race. Foto:

Zestiende Dikke Banden Race Oegstgeest

fietsen n In samenwerking met de Leidse Ren- en Tourvereniging SWIFT en sponsor Détom organiseert de Oranjevereniging op Koningsdag voor alweer de zestiende keer een Dikke Banden Race.

 

Het is een wielerwedstrijd voor kinderen die geboren zijn in de jaren 2010 tot en met 2015. Het rijden van een Dikke Banden Race is een mogelijkheid om met de wielersport kennis te maken. De fiets mag geen gekromd racestuur hebben en de bandbreedte moet minimaal 28 millimeter breed zijn. De wedstrijden worden gehouden op een afgesloten parcours. De start en finish zijn bij het feestterrein aan de Hofdijck. Het tracé verloopt vandaar via de Pr. Marijkelaan, de Pr. Beatrixlaan en de Terweeweg naar de Hofdijck. De race wordt begeleid door de experts van Swift.

Inschrijvers ontvangen een gratis Jumbo-Visma-shirt en een deelnamemedaille.

Er wordt gereden in verschillende categorieën. De afstanden die moeten worden afgelegd zijn aangepast aan de leeftijd. In verband met de veiligheid is het verplicht een valhelm te dragen tijdens de race. Door de organisatie worden valhelmen ter beschikking gesteld. Meer informatie is beschikbaar op www.oranjeverenigingoegstgeest.nl. Inschrijven kan via genoemde website en bij Détom, Rhijngeesterstraatweg 42 en op de dag zelf tot 14.45 uur op de Hofdijck.  Deelname is gratis dankzij de ondersteuning van Détom Autospecialisten. De wedstrijd begint om 15.00 uur.