Mont Martre in Oegstgeest

Unieke activiteit in Dorpscentrum 

kunst n Op zondagmiddag 15 mei zal het Dorpscentrum gehuld zijn in Franse sferen. Seniorensoos Rendez Vous organiseert een leuke happening met als thema ‘Mont Martre’. Pippy Blom en Jenny Grandia zijn de initiatiefnemers. Het evenement begint om 13.30 uur en duurt tot 17.30 uur.

Door Wim van Tuijl

Rendez Vous organiseert maandelijks op zondagmiddag een activiteit op gebied van cultuur, culinair, muziekuitvoeringen, workshops en sport en spel. Ook op bijvoorbeeld Tweede Paasdag, Tweede Kerstdag en Tweede Pinksterdag is er een activiteit.


Creatieve middag

Zoals bij velen bekend, is Mont Martre in Parijs het domein voor kunstenaars. Duizenden toeristen bekijken hoe schilders daar aan het werk zijn. Het is zelfs mogelijk om aldaar je eigen portret te laten maken. Dit inspireerde genoemde initiatiefnemers om Mont Martre een plek te geven in het maandelijkse activiteitenprogramma van Rendez Vous. “Er zijn meerdere inwoners in Oegstgeest die op amateurbasis graag schilderen, zonder dat zij veel met hun kunstwerken doen. Deze middag willen we hen de gelegenheid bieden om hun werken te exposeren en ook daar te schilderen. De bedoeling is dus om in een gezellige, vrolijke en ongedwongen sfeer Franse sfeer (amateur)schilders en andere kunstenaars in de gelegenheid stellen een inkijkje te geven in hun werk en manier van werken”, aldus Pippy. Vervolgt: “Met andere kunstenaars bedoel ik dat er ook deelnemers zijn, die zich in andere kunstvormen hebben gespecialiseerd, zoals een glaskunstbewerker, een beeldhouwer en iemand die kunstwerken uit recyclingmateriaal maakt”, vervolgt ze.


Pippy en Jenny geven aan dat de middag wordt gecompleteerd met passende amusement en muziek met een typisch Frans karakter. Uiteraard wordt er ook aan de inwendige mens gedacht.
Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële ondersteuning van het Cultuurfonds Oegstgeest.


Opgeven vóór 30 april

Wie creatief is en graag zijn/haar werken wil exposeren en ter plekke met hun hobby bezig willen zijn, kunnen zich via onderstaande e-mailadressen opgeven. De inschrijving loopt tot zaterdag 30 april. Het reserveren van een plek bedraagt 5 euro. Deelnemers zijn ook in de gelegenheid kunstwerken te verkopen.


Iedereen welkom

“Het is een evenement waarbij iedereen welkom is. We hopen op een brede publieke belangstelling; zeker ook van jongeren”, geeft Jenny aan. De toegang is laagdrempelig, zeker ook financieel. Het evenement is namelijk gratis te bezoeken.



Opgave en informatie bij:
jennygrandia68@gmail.com of
wabl@casema.nl