Schermvereniging A.E.W. zal in 2024 haar 100-jarig bestaan vieren.
Schermvereniging A.E.W. zal in 2024 haar 100-jarig bestaan vieren. Foto:

Jeugdschermtoernooi AEW trekt 89 deelnemers

schermen n Op 10 april vond het jaarlijkse Internationale Rijnland Schermtoernooi plaats van schermvereniging A.E.W.


Deze Leidse vereniging traint in Oegstgeest in de gymzaal van de Prof. Dr. Leo Kannerschool. Het was de vijftiende keer dat het toernooi plaatsvond, na twee jaar afwezigheid door corona. De schermers troffen elkaar in Sporthal De Wasbeek in Sassenheim. Het toernooi staat open voor jeugdschermers uit alle landen, maar vanwege de voorzichtige opstart na de pandemie waren dit jaar alleen Nederlandse en Belgische schermers aanwezig. Het aantal van 89 deelnemers is minder dan voor de pandemie, maar toch boven verwachting.


Van de Leidse/Oegstgeester vereniging waren elf schermers afgevaardigd naar het toernooi. Van hen vielen Zachary de Voogd, Moïse du Clou, Phileine Bennebroek en Nuria Koeslag in de prijzen. De schermsport kent aparte prijzen voor het wapen waarmee geschermd wordt (degen of floret), de leeftijdscategorie en er zijn aparte prijzen voor jongens en meisjes.


Gratis proefles

Schermvereniging A.E.W. zal in 2024 haar 100-jarig bestaan vieren. De vereniging telt zo’n zeventig leden en heeft plaats voor meer. Voor middelbare school-leerlingen wordt op 25 en 28 april om 19.00 uur een gratis proefles aangeboden.


Recent zijn twee nieuwe maîtres aangetrokken die in de schermwereld hun naam al hadden gevestigd


Aanmelden kan op secretaris@aewschermen.nl. De schermsport kan beoefend worden door kinderen vanaf zeven jaar, maar ook volwassenen kunnen op elke leeftijd aan de sport beginnen. De trainingen bij A.E.W. zijn op maandag- en donderdagavond. Deelname aan wedstrijden is niet verplicht, maar wordt wel aangemoedigd. 


Recent zijn twee nieuwe maîtres (schermleraren) aangetrokken die in de schermwereld hun naam al hadden gevestigd. Daarnaast volgen enkele leden de opleiding tot schermtrainer, waardoor de vereniging klaar is voor de toekomst.