Bas Nieuwenburg, aanvoerder van FCO, in actie. |
Bas Nieuwenburg, aanvoerder van FCO, in actie. | Foto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest laat de punten in Ter Aar

Sport

Het was nog steeds countervoetbal wat de klok sloeg. Ondanks het feit dat de krachtsverhoudingen verwaarloosbaar waren trok FC Oegstgeest toch aan het kortste eind. Met een gemiste strafschop bleef voor FC Oegstgeest een nul op het scorebord staan. Met 2-0 in het voordeel van TAVV bleven de 3 punten in Ter Aar.

De verschillen in de stand van positie 3 (TAVV) tot en met 7 (FC Oegstgeest) zijn klein. TAVV had voor aanvang van de wedstrijd slechts 3 punten meer. Dat de krachtsverhoudingen dicht bij elkaar liggen bleek het eerste deel van de wedstrijd wel. FC Oegstgeest had een klein overwicht.

Beide ploegen bedienden voornamelijk van countervoetbal wat resulteerde in lange ballen naar voren. Heel effectief is dat vaak niet omdat de gewenste spelers regelmatig niet worden bereikt. Ook is het niet bepaald aantrekkelijk voor het publiek.

Beide ploegen creƫerden gedurende de gehele wedstrijd op een enkel moment na nauwelijks echte kansen.

Na een klein half uur speelde Tim Bakker zich vrij op links. Zijn inzet werd met moeite door de TAVV-keeper, Rodney Pater, verijdeld.

Enige tijd later lukte het TAVV wel om de stand op 1-0 te zetten. Gelanceerd met een lange bal passeerde Eric van der Hout van TAVV Dylan Dijkstra van FC Oegstgeest en vervolgens de keeper Davey Braggaar.

Een kwartier voor tijd was de aanval van TAVV voor een tweede keer succesvol. Met een lange bal kon TAVV in een man meer situatie de 2-0 noteren.

Een minuut of 10 voor het einde van de wedstrijd kende de scheidsrechter, Karel van Valen, FC Oegstgeest een strafschop toe. Bij scoren zou dat de wedstrijd nog een aardige draai kunnen geven omdat beide teams nog steeds aan elkaar gewaagd waren. Joshua Overvliet verzuimde echter te scoren.

Even later zag een schot van FC Oegstgeest op doel er nog kansrijk uit, maar de keeper van TAVV wist dit schot tot corner te werken.

Zo bleef op het scorebord op het moment van het eindsignaal de score van 2-0 staan en kon FC Oegstgeest zonder punten weer terug naar Oegstgeest. In de stand verandert er niet veel. Een opvallende uitslag is wel dat Aarlanderveen een puntje afpikt van FC Oudewater die bijna onbereikbaar bovenaan staat door met 3-3 gelijk te spelen.

Op 23 april speelt FC Oegstgeest thuis tegen Nieuwkoop, de aanvangstijd is 14.30 uur.

Overige uitslagen:

Blauw Zwart-Alphia 1-4, CVC Reeuwijk-VVSB 2-3, Lugdunum-FC VVC 2-0, SV Nieuwkoop-SV Gouda 0-1, FC Oudewater-SV Aarlanderveen 3-3, Sporting Leiden-CVV Be Fair 1-1, TAVV-FC Oegstgeest 2-0.