Leden van de Ronde Tafel overhandigen het eerste kwartetspel aan burgemeester Emile Jaensch. |
Leden van de Ronde Tafel overhandigen het eerste kwartetspel aan burgemeester Emile Jaensch. | Foto: Willemien Timmers

Ronde Tafel lanceert Oegstgeester kwartetspel voor het goede doel

Algemeen

De Oudenhofmolen, museum Corpus, het jaarlijkse springkussen festival... Wat is de leukste manier om spelenderwijs al het moois dat het Oegstgeest te bieden heeft te ontdekken? Precies, via het enige echte Oegstgeester kwartetspel natuurlijk. 

Opbrengst geheel voor Willem-Alexander Kinderziekenhuis

Wat begon als een idee-in-coronatijd van serviceclub Ronde Tafel Oegstgeest is inmiddels uitgegroeid tot een populair collectors item. 

De kinderen in Oegstgeest staan te popelen om weer te kwartetten. Niet op de minste plaats omdat hun school of sportclub vast ook op een van de 52 spelkaarten staat. Andere kwartet-categorieën zijn onder andere ‘Parken’, ‘Aanzichten’ en ‘Evenementen’.

Alle prenten op de kaarten zijn getekend door de Warmondse Nicole Heemskerk. Het kwartetspel is mogelijk gemaakt door de vele Oegstgeester sponsoren die ook op de spelkaarten terug te vinden zijn zoals Kin Sushi, Suzie’s & van Aken, P62, Het Beleg van Oegstgeest, Visgilde van der Meij, Fromagerie du Patron, Van der Zalm Verswinkel, bakkerij Hugo de Groot, June, Carel van der Meer, De Gouden Ton, Welter Oegstgeest, Apotheek Beker, Gezondheidscentrum Rhijngeest, M2 Tandartsen, Architect LV Studio, Zwaan Bouwwerken, Vinkenbosch Makelaardij, Notariskantoor Van de Oudeweetering, Seafood Centre, Hollandse Kaasunie, Wijnimport Camaiore, Kasteel Oud Poelgeest en Wetselaar Groente & Fruit.

De opbrengst van de verkoop van de kwartetspellen gaat naar een goed doel: het Willem-Alexander Kinderziekenhuis bij het LUMC. Specifiek naar het ‘magie-onderzoek’ van illusionist Victor Mids, dat kijkt hoe ernstige zieke kinderen door middel van gegoochel en illusies opgevrolijkt kunnen worden.

De Oegstgeester Kwartetspellen zijn binnenkort bij een aantal winkels in Oegstgeest verkrijgbaar of nu al te bestellen via de volgende link: www.rondetafeloegstgeest.nl. Een spel kost slechts €10,- waarbij dus alle opbrengsten naar het Willem-Alexanderziekenhuis van het LUMC toegaan.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding