Herdenking op 4 mei in Dorpscentrum en Bos van Wijckerslooth

eerbetoon n Op 4 mei zal in Oegstgeest niet alleen de Nationale Herdenking in het Bos van Wijckerslooth plaatsvinden, maar hieraan voorafgaand is er ook een herdenking in het Dorpscentrum. Dit jaar is het thema: 'Vrijheid in Verbondenheid'.

Dorpscentrum 18.00 uur

Om 18.00 uur zal in het Dorpscentrum stilgestaan worden bij alle oorlogsslachtoffers die ten gevolge van WOII het leven lieten om ons te bevrijden. Tevens zullen de namen van Oegstgeester oorlogsslachtoffers worden voorgelezen.
De spreker tijdens deze herdenking is prof. dr. Herman Amersfoort. Hij groeide op in Oegstgeest en was hoogleraar Militaire Geschiedenis en Strategie aan de Nederlandse Defensie Academie in Breda.

Belangstellenden zijn vanaf 17.30 uur van harte welkom. 


Bos van Wijckerslooth 19.45 uur

Vanaf 19.45 uur zal bij het oorlogsmonument in het Bos van Wijckerslooth de Nationale Herdenking plaatsvinden. Tijdens de Nationale Herdenking herdenken wij de Nederlandse oorlogsslachtoffers: burgers en militairen, die in het Koninkrijk der Nederlanden en waar ook ter wereld sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog en daarna in oorlogssituaties en vredesoperaties, hun leven voor de vrijheid hebben gegeven.

Dit jaar zal het ere-couloir verzorgd worden door Scoutinggroep Sagara Satrya's en zullen twee leerlingen van de Montessorischool middels een zelfgeschreven gedicht stilstaan bij het oorlogsgeweld dat heeft plaatsgevonden en nog steeds plaatsvindt.

De spreker bij de Nationale Herdenking is prof. dr. Arif Kutsal Ye?ilkagit. Hij woont in Oegstgeest en is hoogleraar bestuurskunde aan de Universiteit Leiden.


Na afloop is er een samenzijn met koffie of thee in het Dorpscentrum.