Rommelmarkt

snuffelen n Zondag 1 mei heeft de grote zaal van Haeswijkflat een totaal andere uitstraling en is de dagelijkse sfeer veranderd in een drukke en levendige rommelmarkt.

Er is van alles te koop en te beleven. Snuffelen op de rommelmarkt is gezellig. De markt is van 10.00 tot 16.00 uur. De Haeswijkflat is gelegen aan de Pres. Kennedylaan 141. Er zijn nog enkele tafels vrij, aanmelden kan via bhaeswij@kpnmail.nl. 


Lentemaaltijd

ontmoeting n Op vrijdag 22 april is er weer de mogelijkheid om in de Rehobothkerk, Lijtweg 1, een gezellige ontmoeting te hebben tijdens een maaltijd. Vrijwilligers verzorgen een driegangenkeuzemenu in lentesfeer. 

Aanmelding kan tot uiterlijk maandag 18 april bij Reina Albracht, tel. 06 21 95 45 51, reina.albracht@ziggo.nl 

Vanaf 18.00 uur inloop. De maaltijd start om 18.30 uur. Rond 20.00 uur afsluiting met koffie/thee. 

Richtbedrag is € 5,- à € 10,--p.p. (maar wie dat te veel vindt, mag toch komen). Wie zelf - in overleg - een gerecht meeneemt hoeft trouwens helemaal niet te betalen. Het geld dat na aftrek van de kosten overblijft wordt dit seizoen overgemaakt naar Vluchtelingenwerk Oegstgeest. 

Deze maaltijd wordt georganiseerd in het kader van de activiteiten van de Raad van Kerken (het Groene Boekje). De zomermaaltijd zal zijn op vrijdagavond 17 juni.


Paas High Tea 

ontmoeting n Op maandag 18 april (Tweede Paasdag) organiseert de SeniorenSoos RendezVous in Dorpscentrum Oegstgeest weer een vrolijke contactmiddag voor thuiswonende senioren die wel wat gezelligheid kunnen gebruiken.

Op die Tweede Paasdag verzorgt het organiserende team een gezellige Paas High Tea van 14.15 tot 16.30 uur.

De kosten voor deze middag bedragen € 7,50. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.

Aanmelding uitsluitend via de mail: wabl@casema.nl of jennygrandia68@gmail.com.


Ruilmiddag

postzegels n Vrijdag 15 april organiseert de Leidse postzegelvereniging ‘De Postzegelvrienden’ weer een Ruilmiddag voor postzegelverzamelaars.

Plaats: Dobbedreef 250, Leiden • 14.00 tot 16.00 uur • Ruiltafels zijn aanwezig • De toegang is gratis, ook voor niet-leden.

"Op een ruilmiddag nemen we stockboeken mee met dubbele - en andere zegels die we van de hand willen doen. Het gaat om goedkoop materiaal. In de regel gaan we uit van ‘stuivertjeszegels': goedkoop massawaar zou je kunnen zeggen. Het principe is ruilen, dus met gesloten beurzen. Maar omdat dat niet altijd goed werkt - de één heeft nu eenmaal meer voor mij dan ik voor hem, of andersom - wordt er in de praktijk met kleingeld gekocht of verkocht. Zo kun je soms - een eenvoudig rekensommetje - voor twee euro een flinke slag slaan."